Chevrolet Bolt: 200 άλογα, 7 δευτ. 0-100 χλμ/ώρα, 320 χλμ. ηλεκτρική αυτονομία

Σχετικά άρθρα

2017 Chevrolet Bolt EV

Η Chevrolet επέλεξε το Las Vegas και την CES για να παρουσιάσει για Bolt EV, αλλά στο Detroit η αμερικάνικη εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

2017 Chevrolet Bolt EV battery system

Το συμπαγές πεντάθυρο hatchback ηλεκτρικό μοντέλο αποδίδει 200 άλογα με 360 Nm ροπής, με την ηλεκτρική του αυτονομία να αγγίζει τα 320 χλμ. Χρησιμοποιεί μια μπαταρία ιόντων-λιθίου πλούσια σε νικέλιο χωρητικότητας 60 kWh, η οποία ζυγίζει 435 κιλά, είναι επίπεδη και τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο. Παρέχει βελτιωμένη θερμική απόδοση λειτουργίας και έχει εγγύηση 8 ετών ή 160.000 χλμ. Με κανονική πρίζα σπιτιού μέσα σε λιγότερο από δύο ώρες χαρίζει αυτονομία 80 χλμ., ενώ με το προαιρετικό ταχυφορτιστή (DC Fast Charger) σε μισή ώρα μπορείς να έχεις αυτονομία 150 χλμ.

2017 Chevrolet Bolt EV

Από πλευράς επιδόσεων τα 0-96 χλμ/ώρα τα πιάνει σε λιγότερο από 7 δευτ., η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 155 χλμ/ώρα, ενώ χρησιμοποιεί και αυτό το σύστημα “one pedal driving”, παρόμοιο με αυτό της BMW, με το οποίο μπορείς να σταματήσεις το αυτοκίνητο χωρίς να πατήσεις το πεντάλ του φρένου, μέσω του συστήματος ανάκτησης ενέργειας.

2017 Chevrolet Bolt EV

Εμφανισιακά διαθέτει LED προβολείς, μαύρες λεπτομέρειες και αεροτομή, ενώ στο εσωτερικό ξεχωρίζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, η μεγάλη οθόνη 10,2″ του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MyLink, η ασύρματη φόρτιση smartphones μέσω επαγωγικής βάσης, το σύστημα Surround Vision και το σύστημα πλοήγησης EV, το οποίο δείχνει τους κοντινούς σταθμούς φόρτισης, ενώ παρέχει και διαδρομές που μεγιστοποιούν την αυτονομία του αυτοκινήτου. Μάλιστα η Chevrolet, θέλοντας να ιντριγκάρει τους κατόχους των Bolt EV, ετοιμάζει μια εφαρμογή που θα επιτρέπει τους οδηγούς να “ανταγωνίζονται” μεταξύ τους, για το ποιος οδηγεί περισσότερο οικονομικά.

Η τιμή του ανέρχεται στις 37.500 δολάρια, που μετά την κρατική έκπτωση 7.500 δολαρίων, η τιμή του θα μειώνεται στα 30.000 δολάρια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα