Horner: Ο Hamilton ήθελε απελπισμένα να οδηγήσει για την Red Bull

Σχετικά άρθρα

F1 Grand Prix of China - Qualifying

Όταν ο Lewis Hamilton πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την McLaren το 2012, φαίνεται πως δεν είχε σαν πρώτη επιλογή τη σημερινή του ομάδα, και πρωταθλήτρια, Mercedes. Αφού, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Christian Horner, ο Βρετανός πρωταθλητής ήθελε “απελπισμένα” να οδηγήσει για τους, κραταιούς τότε, κόκκινους ταύρους.

Ήθελε απελπισμένα να οδηγήσει για την ομάδα μας. Το 2012, ήθελε να έρθει και να οδηγήσει για εμάς, αλλά δεν υπήρχε κάποιος τρόπος ώστε να μπορέσουμε να τον φιλοξενήσουμε, εφόσον ο Sebastian ήταν μαζί μας. Στη συνέχεια, πριν υπογράψει για την Mercedes, ήταν πολύ πρόθυμος να οδηγήσει για την Red Bull το 2013.

Πως, όμως, ο Lewis κατέληξε στα ασημένια βέλη; Ο ίδιος ο Horner, θέλοντας να αποδυναμώσει την McLaren, που θεωρούσε σαν τον δυνατότερο αντίπαλο, ενθάρρυνε τον Niki Lauda, ώστε να υπογράψει ο Hamilton συμβόλαιο με την Γερμανική ομάδα.

Η McLaren ήταν πολύ ανταγωνιστική το 2011 και το 2012 και σκέφτηκα ότι, πιθανότατα, θα ήταν καλύτερα για εμάς εάν εκείνος βρισκόταν στην Mercedes. Έτσι, στην περίπτωση που δεν θα ήμασταν σε θέση να υπογράψουμε μαζί του, ενθάρρυνα τον Niki Lauda για να υπογράψει εκεί και να αποδυναμώσει την McLaren, χωρίς να μπορώ να προβλέψω ότι η Mercedes θα γίνει η απόλυτη δύναμη που είναι σήμερα.

Εσκεμμένη κίνηση ή όχι, η ιστορία έχει γράψει πως ο συνδυασμός Hamilton-Mercedes έχει κερδίσει τα πάντα εδώ και δυο χρόνια, με την McLaren να μην έχει νίκη από το 2012 και την Red Bull να έχει δει πρώτη μόλις 3 καρό σημαίες.

ViaGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...