Η Ferrari θα έχει Raikkonen και Vettel στις δοκιμές της Pirelli

Σχετικά άρθρα

Pirelli Wet

Μετά από προσπάθειες 5 ετών η Pirelli πήρε επιτέλους το OK από τη FIA, για να δοκιμάσει τα βρόχινα ελαστικά που προμηθεύει στις ομάδες της Formula 1. Το τεστ θα πραγματοποιηθεί στην πίστα Paul Ricard την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, με μόλις τρείς ομάδες να λαμβάνουν μέρος. Στην Γαλλική πίστα θα δοκιμαστούν με τα περσινά μονοθέσια αποκλειστικά τα βρόχινα ελαστικά της Pirelli, ενώ η FIA θα παρακολουθεί από κοντά όλες τις ομάδες, για να σιγουρευτεί ότι δεν θα γίνει χρήση νέων εξαρτημάτων ή νέων συστημάτων διαχείρισης των power unit.

Παρότι Red Bull και Ferrari επέλεξαν να πάρουν μέρος στις δοκιμές με τους βασικούς οδηγούς τους –Daniel Ricciardo και Daniil Kvyat για την Red Bull και Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen για τους Ιταλούς- η McLaren θα εμπιστευτεί την MP4-30 στον Stoffel Vandoorne.

Η πίστα Paul Ricard διαθέτει σύστημα ψεκασμού νερού, οπότε η Pirelli θα εξετάσει λεπτομερώς την μείωση της υδρολίσθησης στα νέα της ελαστικά. Ο Αγωνιστικός Διευθυντής της Pirelli, Paul Hembery, είπε επί του θέματος:

Βλέπουμε αρκετούς βρόχινους αγώνες ή έστω βρόχινες περιόδους δοκιμών, αλλά ακόμα δεν έχουμε κάνει πραγματικές βρόχινες δοκιμές. Είναι ένα πολύ δύσκολο προϊόν τόσο στην εξέλιξη του όσο και στην διαχείριση του. Τα έχουμε πάει πολύ καλά μέχρι στιγμής αλλά πάντα θέλουμε το κάτι παραπάνω.

Στο τεστ θα κοιτάξουμε πως συμπεριφέρονται τα ελαστικά όταν υδρολισθαίνουν, διότι δεν είναι ακριβώς όπως πιστεύαμε στο παρελθόν. Τώρα γνωρίζουμε πολύ καλύτερα ποιες είναι οι βελτιώσεις που πρέπει να κάνουμε.

ΠηγήAutoSport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024: Άπιαστος Verstappen

Για έναν ακόμα ακόμα θαυμάσαμε το μεγαλείο της Red Bull και του Max Verstappen και ταυτόχρονα διασκεδάσαμε με τις μάχες για τις πίσω θέσεις. Ούτε...