Berger: Ο οδηγός να κρίνει το αποτέλεσμα

Σχετικά άρθρα

senna-berger

Ο Gerhard Berger είναι γνωστός σε όλους μας για την προσφορά του στην F1 και τις γνώσεις του για αυτή. Με δηλώσεις του ο Αυστριακός στην εφημερίδα Salzburg Nachrichten φαίνεται να προτρέπει τους υπεύθυνους του σπορ να αλλάξουν αρκετά πράγματα, έτσι ώστε η F1 να γίνει και πάλι ελκυστική.

Τι δήλωσε όμως ο Gerhard Berger;

Οι φίλοι του σπορ θέλουν να δουν περισσότερη δράση μέσα στην πίστα και γενικότερα περισσότερη δράση στην F1. Στην δικιά μου εποχή η F1 ήταν ένα ανεξέλεγκτο κανόνι. Είχαμε 1400 ίππους χωρίς όλα αυτά τα βοηθήματα, όμως σήμερα μετά την πρώτη στροφή σε ένα GP ξέρεις ποίος θα κερδίσει.

Πρέπει να πάμε πίσω σε ένα σύστημα που ο οδηγός θα είναι το κλειδί της επιτυχίας και θα πρέπει να υπάρχουν μόνο 4 ή 5 οδηγοί που θα μπορούν να το καταφέρουν. Πρέπει να γίνει αυτή η αλλαγή για να συνεχίσουν να παρακολουθούν το σπορ.

Ο Gerhard Berger πιστεύει επίσης ότι η κυριαρχία της Mercedes είναι διαφορετική με αυτή των προηγούμενων ετών και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Υπήρχαν και παλιά ομάδες που είχαν κυριαρχήσει, όμως στο παρελθόν είχαμε και πολλές εγκαταλείψεις. Στις μέρες μας όλα τα μονοθέσια τερματίζουν και όταν κάποιο αποτύχει υπάρχει μια απορία γιατί δεν τερμάτισε. Στο παρελθόν δεν μπορούσες να είσαι σίγουρος τι θα συμβεί μέχρι την καρό σημαία. Ακόμα και στον τελευταίο γύρο δεν μπορούσες να είσαι σίγουρος για τίποτα, επίσης τα οδηγικά λάθη είχαν βαριές συνέπειες. Στις μέρες μας όμως όλη η δράση έφυγε όταν μπήκαν στις άκρες των πιστών η άσφαλτος που ακόμα και να χάσεις το μονοθέσιο μπορεί να μην χάσεις και καμία θέση.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...