Φόρος καυσίμων στην Ευρώπη λόγω προσφύγων

Σχετικά άρθρα

Valdis Dombrovskis

Φαίνεται πως η γερμανική πρόταση για έναν πανευρωπαϊκό φόρο καυσίμων που θα βοηθούσε στη χρηματοδότηση του κύματος των προσφύγων, που έκανε στα μέσα του περασμένου μήνα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έχει υιοθετεί ο Λετονός αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε πρότεινε την θέσπιση φόρου καυσίμων στην Ευρώπη, που θα συμβάλει στην κάλυψη των δαπανών για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου κύματος μετανάστευσης που σημειώνεται στην Ευρώπη από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όπως είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν:

Ένας φόρος καυσίμων, σε εθνικό ή ευρωπαϊκό επίπεδο, θα μπορούσε να είναι μια πιθανή πηγή χρηματοδότησης, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι οι τιμές της βενζίνης είναι σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα.

Συμφωνώ με τον κ. Σόιμπλε, χρειαζόμαστε νέες ιδέες στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων.

Με την πρόταση Σόιμπλε είχε διαφωνήσει ανοιχτά η Γιούλια Κλόκνερ, μια από τις πέντε αντιπροέδρους του κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ. Να θυμίσω πως στην Ελλάδα έχουμε την τέταρτη υψηλότερη φορολογία καυσίμων στην Ευρώπη. Για κάθε 100 ευρώ που δίνει ο Έλληνας οδηγός στο πρατήριο καυσίμων, μόνο €33 καταλήγουν στη βιομηχανία πετρελαίου: την χώρα και την εταιρεία εξόρυξης, το διυλιστήριο, την εταιρεία διανομής και τον πρατηριούχο, τα υπόλοιπα 67 ευρώ πηγαίνουν μέσω φόρων στο κράτος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...