Γερμανικές αρχές εξετάζουν τις φωτιές των Lamborghini

Σχετικά άρθρα

20140709_Lambo_BB7

H γερμανική ομοσπονδιακή αρχή μεταφορών (KBA) ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει τελευταία σε διάφορα μοντέλα της Lamborghini, και πιο συγκεκριμένα της Aventador.

Ο οργανισμός θέλει να μάθει γιατί ο V12 κινητήρας της ιταλικής εταιρίας είναι η πηγή που επανειλημμένα προκαλεί φωτιά, με σύνηθες επακόλουθο την ολική καταστροφή του ιταλικού υπεραυτοκινήτου, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται στην Aventador. Η Lamborghini έχει αρνηθεί ότι υπάρχει κάποιο σχεδιαστικό ή κατασκευαστικό λάθος, με την KBA να λέει ότι αν αποκαλυφθεί κάτι μεμπτό, θα πρέπει να ανακληθούν όλα τα αυτοκίνητα.

H Lamborghini, τον Σεπτέμβριο του 2012 είχε ανακοινώσει ότι ανακαλεί την Gallardo κατασκευής από 2004 έως 2006 οι οποίες ήταν πιθανό να πάρουν φωτιά. Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί στο υδραυλικό σύστημα του τιμονιού, καθώς ένας σωλήνας, κάτω από υψηλή πίεση μπορούσε να σπάσει και να υπάρξει διαρροή. Αν το υγρό αυτό ερχόταν σε επαφή με τα ζεστά εξαρτήματα, μπορούσε να προκληθεί φωτιά. Το τιμόνι αν έχανε υγρά, θα συνέχιζε να ήταν πλήρως λειτουργικό, αλλά θα γινόταν πιο βαρύ.

Πηγήspiegel.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Την Τετάρτη η παρουσίαση της plug-in υβριδικής Lamborghini Urus

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου η Lamborghini θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση της Urus που διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, με την θύρα φόρτισης...