583177

Η Audi έδωσε τρίτο teaser του Q2, αυτή τη φορά μέσω video, στο οποίο μας δείχνει το μικρό της crossover να είναι βαμμένο σε κίτρινο χρώμα και κινείται σε έναν χωμάτινο δρόμο. Το αυτοκίνητο θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση της Γενεύης την 1η Μαρτίου, διαθέτοντας LED φωτιστικά σώματα, με τον Marc Lichte, να σχεδιάζει ένα λιγότερο συντηρητικό σχέδιο σε σχέση με την υπόλοιπη Q γκάμα της Audi, στη προσπάθεια των Γερμανών να προσελκύσουν ένα πιο νεανικό κοινό,κάνοντας το παράλληλα αρκετά customizable.

Το Q2 βασίζεται στην MQB πλατφόρμα του VW Group, με το μήκος του να φτάνει περίπου τα 4,2 μέτρα και θα προσφέρει περισσότερα από 350 λίτρα χώρο αποσκευών.

audi q2 teaser (2)

Κίνηση θα παίρνει από τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης (TFSI) και πετρελαίου (TDI), μεταξύ των οποίων ο τρικύλινδρος 1000άρης, ο 1.4 TFSI με τα 140 άλογα και ο δίλιτρος TFSI, απόδοσης 230 ίππων. Όσον αφορά στην γκάμα των πετρελαιοκινητήρων, αυτή θα αποτελείται από έναν 1.4 λίτρων, έναν 1.6 λίτρων και έναν 2.0-λιτρο. Τέλος, η γκάμα του Audi Q2 αναμένεται να περιλαμβάνει και plug-in υβριδική έκδοση, ενώ οι φήμες θέλουν το SQ2 με diesel κινητήρα, όπως και το κορυφαίο RS Q2 με 300 άλογα. Η κίνηση στις απλές εκδόσεις θα μεταφέρεται στους μπροστά άξονα, ενώ το σύστημα τετρακίνησης Quattro θα προσφέρεται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν από το φθινόπωρο.

audi q2 teaser (1)