Επίσημο: Force India VJM09

Σχετικά άρθρα

VJM09

Πυρετός παρουσιάσεων σήμερα, με την πιο πολυάσχολη ημέρα, λόγω και της έναρξης των χειμερινών δοκιμών. Η Force India παρουσίασε πριν από λίγο το δικό της μονοθέσιο για το 2016, την VJM09. Τα χρώματα της ινδικής ομάδα παραμένουν ίδια, με τον ρεαλιστικό στόχο να είναι και φέτος η 5η θέση στο πρωτάθλημα, καθώς ο ανταγωνισμός μπροστά είναι πολύ δυνατός.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως και εδώ οι σχεδιαστικές διαφορές είναι πραγματικά ελάχιστες. Κατ’ αρχάς, το χαρακτηριστικό ρύγχος του περσινού B-Spec μονοθεσίου δεν έχει πάει πουθενά, όπως άλλωστε περιμέναμε. Η εμπρός αεροτομή δεν παρουσιάζει αλλαγές από την τελευταία περσινή της έκδοση, με την ανάρτηση στο εμπρός μέρος να είναι ξανά διάταξης push-rod. Επιπλέον, το σύστημα S-Duct που είδαμε πέρυσι βρίσκεται και φέτος εκεί.

Στο μέσον του μονοθεσίου, οι εισαγωγές αέρα στα sidepods έχουν μικρύνει ελαφρώς, αν και διατηρούν τον περσινό σχεδιασμό. Γύρω από αυτές, τα pod wings φαίνεται πως έχουν μεταφερθεί αυτούσια από την VJM08, εν αντιθέσει με τα barge boards, τα οποία έχουν χάσει λίγο ύψος, καθώς παρουσιάζονται «κομμένα» στο επάνω μέρος.

Από το μέσο και πίσω του αυτοκινήτου, τα πράγματα σχεδιαστικά για την ώρα είναι ίδια, με την εισαγωγή αέρα πάνω από το κεφάλι του οδηγού να μην έχει αλλάξει σχεδιασμό, όπως συμβαίνει και με το κάλυμμα του κινητήρα. Όσον αφορά τα sidepods, φαίνεται πως έχουν «αδυνατίσει» λίγο, όπως και το πίσω μέρος, εκεί που εντοπίζουμε pull-rod ανάρτηση, με την πίσω πτέρυγα να είναι πανομοιότυπη με την περσινή.

ΠηγήForce India

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...