Απόσυρση τέλος λόγω δανειστών;

Σχετικά άρθρα

aposirsi

Οι δανειστές φαίνεται πως αντιδρούν στο μέτρο της απόσυρσης υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να φέρει τα επιθυμητά δημοσιονομικά αποτελέσματα, γι’αυτό και έχουν επιφυλάξεις για τη συνέχιση του μέτρου. Τα μόνιμα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών σε συναντήσεις που είχαν με υπηρεσιακά στελέχη των συναρμόδιων υπουργείων εξέφρασαν τις επιφυλάξεις για το μέτρο της απόσυρσης, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση στην επαναφορά του μέτρου που τυπικά έληξε στα τέλη του 2015 και προκάλεσε πάγωμα στην αγορά αυτοκινήτου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, η διάταξη για την παράταση της απόσυρσης έχει ήδη δοθεί στα τεχνικά κλιμάκια και προβλέπει τη διατήρηση του μέτρου έως και το τέλος Ιουνίου. Ωστόσο, λόγω της απροθυμίας των τεχνικών κλιμακίων να δώσουν το πράσινο φως, η διάταξη δεν έχει έρθει ακόμη στη Βουλή με αποτέλεσμα να υπάρχει και αβεβαιότητα στην αγορά αυτοκινήτου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δανειστές αντιδρούν στο μέτρο της απόσυρσης υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται να φέρει τα επιθυμητά δημοσιονομικά αποτελέσματα καθώς θα χαθούν περισσότερα φορολογικά έσοδα από αυτά που θα εισπραχθούν. Επίσης, πιστεύουν ότι η αγορά αυτοκινήτου, ούτως ή άλλως, θα κυμανθεί φέτος σε χαμηλά επίπεδα λόγω της γενικότερης καθίζησης της οικονομικής δραστηριότητας και ότι το μέτρο της απόσυρσης δεν θα κάνει ουσιαστική διαφορά στη ζήτηση.

Καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι το θέμα δεν έχει ακόμη κλείσει και ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Στην παρούσα φάση, όμως, το πιθανότερο, όπως υποστηρίζουν είναι ότι το μέτρο της απόσυρσης δεν θα παραταθεί. Όλα πάντως αναμένεται να ξεκαθαριστούν μέσα στις επόμενες δυο ή τρεις εβδομάδες.

ΠηγήCapital.gr

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...