592699

Ώρες απομένουν για την παρουσίαση του Audi Q2 στην έκθεση της Γενεύης και η γερμανική εταιρία έδωσε το τελευταίο teasers video για το νέο μικρό της crossover.

Το Q2 βασίζεται στην MQB πλατφόρμα του VW Group, με το μήκος του να φτάνει περίπου τα 4,2 μέτρα και θα προσφέρει περισσότερα από 350 λίτρα χώρο αποσκευών. Κίνηση θα παίρνει από τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης (TFSI) και πετρελαίου (TDI), μεταξύ των οποίων ο τρικύλινδρος 1000άρης, ο 1.4 TFSI με τα 140 άλογα και ο δίλιτρος TFSI, απόδοσης 230 ίππων. Όσον αφορά στην γκάμα των πετρελαιοκινητήρων, αυτή θα αποτελείται από έναν 1.4 λίτρων, έναν 1.6 λίτρων και έναν 2.0-λιτρο. Οι κινητήρες συνδυάζονται με εξατάχυτα μηχανικά και επτατάχυτα αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων DSG.

Τέλος, η γκάμα του Audi Q2 αναμένεται να περιλαμβάνει και plug-in υβριδική έκδοση, ενώ οι φήμες θέλουν το SQ2 με diesel κινητήρα, όπως και το κορυφαίο RS Q2 με 300 άλογα. Η κίνηση στις απλές εκδόσεις θα μεταφέρεται στους μπροστά άξονα, ενώ το σύστημα τετρακίνησης Quattro θα προσφέρεται στον πρόσθετο εξοπλισμό. Οι πωλήσεις του αναμένεται να ξεκινήσουν από το φθινόπωρο.