Η Volkswagen ετοιμάζει το δικό της Prius

Σχετικά άρθρα

Volkswagen-XL3

Η Volkswagen ετοιμάζει ένα νέο plug-in υβριδικό αυτοκίνητο, το XL3 όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, το οποίο θα περάσει στην αγορά το 2018 και θα έχει ως φυσικό αντίπαλο το Toyota Prius. Θα κατασκευαστεί πάνω στη νέα πλατφόρμα MEB η οποία θα προσφέρει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό για τους επιβάτες.

Το XL3 σχεδιαστικά θα ακολουθεί την φιλοσοφία του XL1, έχοντας αεροδυναμικό σχήμα με C LED φωτιστικά σώματα με μπλε λεπτομέρειες. Κίνηση θα παίρνει από έναν υβριδικό 1.400αρη turbo κινητήρας βενζίνης 140 ίππων που θα συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 35 ίππων, ο οποίος θα τροφοδοτείται με ενέργεια από μια μικρή μπαταρία. Το αυτοκίνητο θα έχει μέση κατανάλωση 3 λίτρα στα 100 χλμ, ενώ θα μπορεί να κινηθεί για ορισμένα χιλιόμετρα αποκλειστικά με τον ηλεκτροκινητήρα του.
Volkswagen-XL3 2

Εκτός από το XL3, η Volkswagen εργάζεται και πάνω σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα βγει στην αγορά έως τα τέλη της δεκαετίας και θα προσφέρει αυτονομία περίπου 500 χλμ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...

Ξεκίνησε η παραγωγή του VW Golf facelift

Στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, η Volkswagen παρουσίασε την ανανεωμένη εκδοχή της 8ης γενιάς του Golf, με το μοντέλο να μπαίνει στην παραγωγή την...