Ricciardo: Απειλητική ακόμα και για τη Mercedes θα γίνει η Red Bull στο δεύτερο μισό

Σχετικά άρθρα

Daniel Ricciardo

Κάτι περισσότερο από μία ημέρα μένει μέχρι να ανάψει το πρώτο πράσινο φως της σεζόν. Ομάδες και οδηγοί έχουν προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα για τη μεγαλύτερη σε διάρκεια χρονιά όλων των εποχών, και η Mercedes είναι για τρίτη συνεχόμενη φορά το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση των δύο τίτλων.

Η πλησιέστερη αντίπαλος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η Ferrari, ενώ ένα από τα ερωτηματικά παραμένει η Red Bull. Red Bull. Η RB12 είναι το καλύτερο σασί που έχει κατασκευάσει η ομάδα του Milton Keynes, όμως στην πλάτη της βρίσκεται ο RE16, ο οποίος είναι πιο αδύναμος από τους Mercedes-Benz PU106C Hybrid και Ferrari 059/5, τουλάχιστον για την ώρα.

Ο Daniel Ricciardo έχει πλήρη εμπιστοσύνη στην ομάδα του, γι’ αυτό και πιστεύει ότι το μονοθέσιο θα βελτιωθεί σημαντικά στο δεύτερο μισό, έτσι θα υπάρχουν πιθανότητες ανταγωνισμού με τη Mercedes σε κάποιους αγώνες.

Για να είμαι ειλικρινής, δεν είναι ρεαλιστικό να σκεφτούμε τον τίτλο φέτος. Θα ήθελα να πω πως είναι ρεαλιστικό, αλλά η Mercedes σε κανονικές συνθήκες θα κερδίσει πιθανώς τους περισσότερους αγώνες. Τουλάχιστον στους πρώτους αγώνες, δε θα μπορέσουμε να το κάνουμε, εκτός κι αν έχουμε κάποια βροχή. Μετά από 5-6 αγώνες, ο τίτλος θα έχει κριθεί.

Αλλά, στο δεύτερο μισό της σεζόν θα πρέπει να είμαστε ικανοί να πλησιάσουμε πολύ πιο κοντά. Πέρυσι, κάναμε ένα μεγάλο βήμα στο δεύτερο μισό και πιστεύω ότι τώρα είμαστε εκεί που τελειώσαμε πέρυσι. Αν κάνουμε ένα ακόμα βήμα αυτό το καλοκαίρι, στο καλοκαιρινό διάλειμμα, ελπίζω ότι θα μπορέσουμε να απειλήσουμε τη Mercedes.

Το 2014, ο Αυστραλός ήταν η έκπληξη της χρονιάς, όταν κατάφερε να κερδίσει τρεις φορές. Πέρυσι, η Red Bull έμεινε μακριά από τη νίκη, όμως ο Ricciardo στοχεύει στην κατάκτηση τουλάχιστον μίας νίκης για φέτος.

Το ιδανικό θα είναι να επιστρέψουμε στις νίκες. Τα βάθρα είναι η αρχή. Και, αν μπορούσα να διαλέξω ένα βάθρο, αυτό θα ήταν στη Μελβούρνη. Είμαι απόλυτα έτοιμος αν υπάρξει ευκαιρία. Όπως και πέρυσι, πρέπει να την εκμεταλλευτούμε. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τίποτα που μένει στην πίστα.

ΠηγήGMM

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...