GP Μπαχρέιν 2016: Οι επιλογές ελαστικών των οδηγών

Σχετικά άρθρα

GP AUSTRALIA F1/2016

Βρισκόμαστε 10 ημέρες μακριά από την εκκίνηση του δεύτερου αγωνιστικού 3ημέρου και η Pirelli, πιστή στο ραντεβού της, μας γνωστοποιεί τα ελαστικά που έχει επιλέξει ο κάθε οδηγός για τα ελεύθερα δοκιμαστικά, τις κατατακτήριες και τον αγώνα. Όπως ξέρουμε, η ιταλική εταιρεία θα διαθέσει τις μαλακότερες γόμες για το Grand Prix στο Μπαχρέιν, όπως συνέβη και στην Αυστραλία.

Οι οδηγοί έχουν να επιλέξουν τα 10 από τα 13 διαθέσιμα σετ, καθώς η Pirelli ορίζει ένα σετ μαλακής γόμας κι ένα σετ μέσης γόμας για τον αγώνα (ένα από αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθεί υποχρεωτικά στον αγώνα) και ένα σετ πολύ μαλακής γόμας που θα φορεθεί στο Q3 για όσους οδηγούς προκριθούν εκεί, με τους υπόλοιπους να το κρατάνε για τον αγώνα.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο που βλέπουμε είναι οι διαφορετικές επιλογές μεταξύ της Ferrari και της Mercedes. Η γερμανική ομάδα έχει επιλέξει μόλις 1 σετ μέσης γόμας για τους οδηγούς της και 6 σετ από τις άλλες δύο γόμες. Από την άλλη, η Scuderia διάλεξε 3 σετ μέσης γόμας για τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen, 4 σετ μαλακής και 6 σετ πολύ μαλακής γόμας, συνεπώς αναμένεται να δούμε διαφορετικές στρατηγικές από τις δύο ομάδες.

Από 7 σετ πολύ μαλακής γόμας επέλεξε για τους οδηγούς της η Williams, όπως η Renault και η Haas, όμως βλέπουμε διαφορές στους οδηγούς της αμερικανικής ομάδας. Το ίδιο συμβαίνει και στην Toro Rosso, καθώς ο Max Verstappen θα έχει ένα επιπλέον σετ μαλακής γόμας και ο Carlos Sainz ένα επιπλέον σετ μέσης γόμας.

Αναλυτικά όλες οι επιλογές των οδηγών:

F1 Bahrain Pirelli Tyres

ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα