GP Μπαχρέιν 2016: Εύκολα ο Rosberg

Σχετικά άρθρα

[nextpage title=”Αγώνας” ]

2016 F1 Bahrain Podium

Ένα αρκετά εύκολο απόγευμα είχε ο Nico Rosberg στην πίστα του Μπαχρέιν. Ο Γερμανός κατέκτησε χωρίς να δυσκολευτεί τη δεύτερη φετινή του νίκη, την 5η συνεχόμενη και την 16η της καριέρας του, παίρνοντας τα ηνία του αγώνα από το ξεκίνημα, ενώ δεν απειλήθηκε μέχρι να πέσει η καρώ σημαία. Στη δεύτερη θέση ο Kimi Raikkonen, μετά από το κακό ξεκίνημα του Lewis Hamilton, ο οποίος συμπλήρωσε το βάθρο.

Ο Πρωταθλητής είχε επαφή στην εκκίνηση με τον Valtteri Bottas, κάτι που του κόστισε σε θέσεις. Στην τέταρτη θέση ο Daniel Ricciardo, μπροστά από τον εκπληκτικό σήμερα Romain Grosjean, που τερμάτισε τον αγώνα στην 5η θέση. Ακολούθησαν οι Max Verstappen, Felipe Massa, Daniil Kvyat, Valtteri Bottas και ο 10ος Stoffel Vandoorne, που πήρε τον βαθμό στον πρώτο του αγώνα. Ο Sebastian Vettel γνώρισε την πρώτη του φετινή εγκατάλειψη, λόγω προβλήματος στον κινητήρα στον γύρο σχηματισμού. Ας δούμε τι έγινε στους 57 γύρους του αγώνα:

GP BAHRAIN F1/2016

Ο καιρός δεν είχε μεταβληθεί σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρα και τα θερμόμετρα έδειχνα 22°C στον αέρα και 29°C στην άσφαλτο. Οι 10 πρώτοι οδηγοί στο grid ήταν: Hamilton, Rosberg, Vettel, Raikkonen, Ricciardo, Bottas, Massa, Hulkenberg, Grosjean, Verstappen. Μόνο οι Sainz, Kvyat, Wehrlein, Ericsson, Nasr, Haryanto, Magnussen είχα τα μαλακά, και όλοι οι υπόλοιποι τα πολύ μαλακά ελαστικά. Το δράμα ξεκίνησε πριν από τον αγώνα για τη Ferrari, με τον κινητήρα του Sebastian Vettel να παραδίδει πνεύμα στον γύρο σχηματισμού.

Όταν τα κόκκινα φώτα έγιναν παρελθόν, ο Rosberg προσπέρασε με άνεση στην πρώτη θέση. Ο Massa ανέβηκε στη δεύτερη θέση, την ώρα που ο Hamilton είχε επαφή με τον Bottas στην πρώτη στροφή κι έχανε θέσεις, όπως είπε και στην ενδοεπικοινωνία. Ο Bottas είχε ανέβει στην τρίτη θέση, μπροστά από τους Ricciardo, Raikkonen, Grosjean, Hamilton, Verstappen και τον 10ο Button. Κλατάρισμα και για τον Sainz, που μπήκε στα pits στον 3ο γύρο, όπως και ο Perez.

ROS_HAM_02

Ο Rosberg άνοιγε τη διαφορά από τον Massa και ο Hamilton είχε προσπεράσει τον Grosjean για να ανέβει στην 6η θέση, πίσω από τον Raikkonen, που είχε σημαντικά πιο αργό ρυθμό από τον Βρετανό. Λάθος από τον Ricciardo στην πρώτη στροφή έδωσε την ευκαιρία στον Raikkonen να περάσει στην 4η θέση, όπως κι έγινε, με τον Hamilton να ασκεί μεγάλη πίεση στον Αυστραλό.

Pit stop τελικά για τον Ricciardo, στον 7ο γύρο, για να βάλει τα μαλακά ελαστικά. Έξω, ο Raikkonen είχε φτάσει τον Bottas και τον πέρασε στην πρώτη στροφή, έχοντας φανερά ανεβάσει τον ρυθμό του. Εγκατάλειψη για τον Button λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, όταν ο Massa έμπαινε στα pits.

GP BAHRAIN F1/2016

Ο Hamilton δε δυσκολεύτηκε να πάρει την τρίτη θέση από τον Bottas, περνώντας τον Φινλανδό στην πρώτη στροφή του 8ου γύρου. Για αλλαγή ελαστικών και ο Massa (μέση γόμα), ενώ λίγο αργότερα οι αγωνοδίκες αποφάσισαν πως υπεύθυνος για το περιστατικό με τον Hamilton ήταν ο Bottas, γι’ αυτό και πήρε ποινή διέλευσης από το pit lane.

Μετά τους Vettel, Palmer και Button, ο Gutierrez έγινε ο τέταρτος που εγκατέλειψε, γυρνώντας στα pits. Εκεί βρισκόταν και οι Verstappen και Nasr, για τη δική τους αλλαγή. Μαλακά ελαστικά και για τους δύο. Μέσα και οι Grosjean και Wehrlein, στον 12ο γύρο. Ο πρώτος συνέχισε με τα πολύ μαλακά και ο δεύτερος με τα μαλακά.

f12016gp02bah_ww1876

Μαλακά ελαστικά για τον Raikkonen, ο οποίος βγήκε πίσω από τους Ricciardo και Massa, αλλά στη συνέχεια κατάφερε να τους περάσει, ανεβαίνοντας στην 4η θέση. Στον 13ο γύρο, ήταν η σειρά για τις δύο Mercedes. Ο Rosberg έβαλε πρώτος τη μαλακή γόμα, αλλά ο Hamilton επέλεξε τη μέση γόμα, σε μια διαφορετική στρατηγική.

Διπλό προσπέρασμα στην πρώτη στροφή του 15ου γύρου. Από τη μία, ο Ricciardo προσπέρασε τον Kvyat για την τρίτη θέση και ο Hamilton τον Massa για την 5η θέση. Αμέσως μετά, ο Βρετανός κέρδισε ακόμα μία θέση, καθώς ο Kvyat ήταν αρκετά ευάλωτος στόχος, όπως επιβεβαίωσε και το προσπέρασμα από τον Massa στον επόμενο γύρο.

P-20160403-00175_News

Ο ρυθμός του Hamilton ήταν εμφανώς καλύτερος από αυτόν του Ricciardo και το προσπέρασμα ήρθε στον 17ο γύρο, μαζί με την είσοδο του Kvyat για την αλλαγή ελαστικών, βάζοντας τη μαλακή γόμα. Εξαιρετικός ο Grosjean με τα πολύ μαλακά, καθώς δε δυσκολεύτηκε να περάσει τον 5ο Massa, που είχε τη μέση γόμα στην FW38.

Το ίδιο έκανε και ο Verstappen στη συνέχεια, με τον Massa να δυσκολεύεται με τη μέση γόμα, στον 20ο γύρο. Μπροστά, ο Rosberg είχε ανοίξει τη διαφορά στα 12 δευτερόλεπτα από τον Raikkonen, όταν ο Hamilton ήταν άλλα 8 δευτερόλεπτα πίσω από τον «Iceman». Στη δεκάδα μπήκε ο Kvyat, μετά από τα προσπεράσματα στους Nasr και Ericsson, όταν ο Sainz ήταν ξανά στα pits, για τη μαλακή γόμα.

zvsvasf

Ο Grosjean δεν έλεγε να κόψει ρυθμό και το επόμενο θύμα του ήταν ο Ricciardo. Ο Γάλλος είχε ανέβει στην 4η θέση, βάζοντας τα γυαλιά στους «μεγάλους». Ο οδηγός της Red Bull μπήκε αμέσως μετά για αλλαγή, για να βάλει τη μαλακή γόμα, στον 25ο γύρο, πέφτοντας στην 11η θέση. Μέσα και ο Vandoorne, και αυτός για τα μαλακά.

Ο Ricciardo, με φρέσκα ελαστικά, δε δυσκολεύτηκε να περάσει τον Bottas, κερδίζοντας έτσι την 8η θέση. Μαλακή γόμα και για τον Verstappen στον 27ο γύρο, ενώ έξω ο Ricciardo πλησίαζε απειλητικά τον Kvyat, ο οποίος είχε κατά 8 γύρους πιο παλιά μαλακά ελαστικά. Εύκολο προσπέρασμα για τον Αυστραλό, κερδίζοντας έτσι την 5η θέση.

_W2Q6400

Αρκετά νωρίς το δεύτερο pit stop για τον Hamilton. Ο Πρωταθλητής αντικατέστησε τη μέση γόμα με την πολύ μαλακή, με τον Grosjean να βάζει και αυτός ξανά τα πολύ μαλακά, περνώντας και πάλι τον Bottas, ο οποίος έχασε την 8η θέση και από τον Verstappen. Αλλαγή έναν γύρο μετά για τους Raikkonen και Massa. Πολύ μαλακά για τον πρώτο και μαλακά για τον δεύτερο.

Ο Rosberg δε θα μπορούσε να μην απαντήσει, έτσι έβαλε και αυτός τα πολύ μαλακά, όσο εμείς βλέπαμε τον Sainz να εγκαταλείπει και τον Grosjean να είναι ασταμάτητος. Ο οδηγός της Haas προσπέρασε τον Kvyat για την 5η θέση, στον 34ο γύρο, ενώ ο Ρώσος είδε και τον Verstappen να τον περνά, έτσι δεν είχε άλλη επιλογή από το να μπει για αλλαγή, όπως έκανε και ο Bottas αμέσως μετά.

Stoffel Vandoorne

Στον 36ο γύρο, ο Raikkonen ήταν 9,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον Rosberg, ενώ ο Hamilton απείχε άλλα 5 από τον Φινλανδό, χρησιμοποιώντας και οι τρεις την πολύ μαλακή γόμα. Αδύνατο για τις Force India να βρεθούν στην 10άδα, βλέποντας ακόμα και τον Wehrlein να τις προσπερνά.

Στον 37ο γύρο, ο Raikkonen πραγματοποίησε το τρίτο του pit stop. Η Ferrari επέλεξε τη μαλακή γόμα, για να κάνει 20 γύρους μέχρι το τέλος. Η Mercedes έκανε το ίδιο στον επόμενο γύρο, βάζοντας μέσα τον Rosberg, για τα μαλακά ελαστικά, χωρίς να θέλει να ρισκάρει κάτι. Τελευταίο pit stop και για τον Grosjean, διαλέγοντας τα μαλακά ελαστικά.

GP BAHRAIN F1/2016

Στον 41ο γύρο, ο Hamilton μπήκε για τελευταία φορά μέσα. Ο Βρετανός έβαλε τη μαλακή γόμα, αλλά η διαφορά του από τον Raikkonen είχε ανοίξει στα 10 δευτερόλεπτα και η δεύτερη θέση είχε ουσιαστικά χαθεί. Το τελευταίο pit stop για τον Kvyat ήρθε στον 43ο γύρο, με τη μαλακή γόμα να μπαίνει στην RB12, όπως έκανε και ο Verstappen τρεις γύρους αργότερα.

Ο Grosjean προσπέρασε ξανά τον Massa, έτσι ανέβηκε στην 5η θέση. Ο Rosberg είχε μειώσει τον ρυθμό του και η Ferrari παρότρυνε τον Raikkonen να πιέσει στους τελευταίους γύρους. Δυνατή μάχη μεταξύ των Magnussen και Ericsson για την 11η θέση. Ο Δανός πίεζε συνεχώς, αλλά ο Σουηδός έπαιζε σκληρή άμυνα απέναντι στις επιθέσεις του Magnussen.

P-20160403-00263_News

Μία ακόμα σκληρή μάχη μεταξύ των Kvyat και Bottas. Τελικά, Kvyat ανέβηκε στην 8η θέση, αν και ο Bottas προσπάθησε στη συνέχεια να ξανακερδίσει τη θέση του, χωρίς επιτυχία. Τα βάσανα για τη Williams δεν είχαν τελειώσει, μιας και ο Verstappen πήρε την 6η θέση από τον Massa.

Το ενδιαφέρον μοναδικό ενδιαφέρον στους τελευταίους γύρους ήταν στη μάχη των Wehrlein και Ericsson, αλλά και σε αυτή των Kvyat και Massa. Ο Ρώσος πέρασε επιτυχώς τον Βραζιλιάνος, ανεβαίνοντας στην 7η θέση, αλλά ο Wehrlein δεν μπορούσε να κάνει το ίδιο στον Ericsson για να κερδίσει την 12η θέση.

Τίποτε δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, έτσι ο Rosberg πήρε άνετα την καρώ σημαία, με τους Raikkonen και Hamilton να είναι μαζί του στο βάθρο.

GP BAHRAIN F1/2016

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Rosberg έφτασε τους 50 βαθμούς, αφήνοντας 17 βαθμούς πίσω τον Hamilton. Στην τρίτη θέση ανέβηκε ο Ricciardo, με 24 βαθμούς, 6 περισσότερους από τον τέταρτο Raikkonen. Στην πέμπτη θέση ο Grosjean, ισοβαθμώντας με τον Raikkonen, ενώ ο Vettel έπεσε στην 6η θέση, με 15 βαθμούς, 1 περισσότερο από τον έβδομο Massa.

Στους κατασκευαστές, η Mercedes αύξησε τη διαφορά της από τη Ferrari στους 50 βαθμούς. Η Red Bull ανέβηκε στην τρίτη θέση, με 30 βαθμούς, με τη Williams να έχει 10 λιγότερους, στην τέταρτη θέση. Η Haas διατηρήθηκε στην πέμπτη θέση, με 18 βαθμούς, ενώ και η Toro Rosso πέρασε έκτη, μπροστά από τις Force India και McLaren, η οποία πήρε σήμερα τον πρώτο της βαθμό.

SNE18122

Επόμενη στάση το Κινεζικό Grand Prix, στις 15-17 Απριλίου.

[/nextpage]

[nextpage title=”Αποτελέσματα” ]

Θέση Οδηγός Ομάδα Διαφορά Βαθμοί
1 Nico Rosberg Mercedes 1:33:34.696 25
2 Kimi Raikkonen Ferrari +10.282s 18
3 Lewis Hamilton Mercedes +30.148s 15
4 Daniel Ricciardo Red Bull +62.494s 12
5 Romain Grosjean Haas +78.299s 10
6 Max Verstappen Toro Rosso +80.929s 8
7 Daniil Kvyat Red Bull +1 γύρο
6
8 Felipe Massa Williams +1 γύρο
4
9 Valtteri Bottas Williams +1 γύρο
2
10 Stoffel Vandoorne McLaren +1 γύρο
1
11 Kevin Magnussen Renault +1 γύρο
0
12 Marcus Ericsson Sauber +1 γύρο
0
13 Pascal Wehrlein Manor +1 γύρο 0
14 Felipe Massa Sauber +1 γύρο
0
15 Nico Hulkenberg Force India +1 γύρο
0
16 Sergio Perez Force India +1 γύρο
0
17 Rio Haryanto Manor +1 γύρο
0
Carlos Sainz Toro Rosso Εγκατέλειψε 0
Esteban Gutierrez Haas Εγκατέλειψε 0
Jenson Button McLaren Εγκατέλειψε 0
Sebastian Vettel Ferrari Εγκατέλειψε 0
Jolyon Palmer Renault Εγκατέλειψε 0

[/nextpage]

[nextpage title=”Βαθμολογίες” ]

[tabs slidertype=”top tabs” fx=”slide”] [tabcontainer] [tabtext]Βαθμολογία Οδηγών[/tabtext] [tabtext]Βαθμολογία Κατασκευαστών[/tabtext] [/tabcontainer] [tabcontent] [tab]

Θέση Οδηγός Ομάδα Βαθμοί
1 Nico Rosberg Mercedes 50
2 Lewis Hamilton Mercedes 33
3 Daniel Ricciardo Red Bull 24
4 Kimi Raikkonen Ferrari 18
5 Romain Grosjean Haas 18
6 Sebastian Vettel Ferrari 15
7 Felipe Massa Williams 14
8 Max Verstappen Toro Rosso 9
9 Nico Hulkenberg Force India 6
10 Daniil Kvyat Red Bull 6
11 Valtteri Bottas Williams 6
12 Carlos Sainz Toro Rosso 2
13 Stoffel Vandoorne McLaren 1
14 Kevin Magnussen Renault 0
15 Jolyon Palmer Renault 0
16 Marcus Ericsson Sauber 0
17 Sergio Perez Force India 0
18 Pascal Wehrlein Manor 0
19 Felipe Nasr Sauber 0
20 Jenson Button McLaren 0
21 Fernando Alonso McLaren 0
22 Rio Haryanto Manor 0
23 Esteban Gutierrez Haas 0

[/tab] [tab]

Θέση Ομάδα Βαθμοί
1 Mercedes 83
2 Ferrari 33
3 Red Bull Racing 30
4 Williams 20
5 Haas 18
6 Toro Rosso 11
7 Force India 6
8 McLaren 1
9 Renault 0
10 Sauber 0
11 Manor 0

[/tab] [/tabcontent] [/tabs]

[/nextpage]

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...