Το MIT μας δείχνει το μέλλον χωρίς φωτεινούς σηματοδότες

Σχετικά άρθρα

Light Traffic MIT Senseable City Lab

Οι επιστήμονες του MIT, μαζί με τους επιστήμονες του ελβετικού ινστιτούτου τεχνολογίας (ETHZ) και του εθνικού συμβουλίου έρευνας της Ιταλίας (CNR) θέλουν να δημιουργήσουν τις διασταυρώσεις του μέλλοντος που δεν θα χρειάζονται φωτεινούς σηματοδότες.

Η ιδέα τους βασίζεται στην car-to-car επικοινωνία των -αυτόνομων κυρίως- αυτοκινήτων, όπου μέσα αισθητήρων, τα αυτοκίνητα επικοινωνούν μεταξύ τους και παραμένουν σε ασφαλή απόσταση του ένα από το άλλο. Η πρόταση των επιστημόνων αποσκοπεί στη σημαντική μείωση των ουρών και της κυκλοφοριακής συμφόρησης, κάτι που μεταφράζεται σε κερδισμένο χρόνο. Η ομάδα των ερευνητών αναφέρει πως η ιδέα τους έχει σχεδιαστεί όχι μόνο για αυτοκίνητα, μιας και μπορεί να υποστηρίξει πεζού και ποδηλάτες, και πως επιτρέπει στον ίδιο χρόνο, την διπλάσια κίνηση αυτοκινήτων από μια διασταύρωση που διαθέτει φωτεινούς σηματοδότες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...