25 χρόνια από την πρώτη νίκη του Senna στη Βραζιλία

Σχετικά άρθρα

Ayrton Senna

Όνειρο για κάθε οδηγό αποτελεί η νίκη μέσα στην πατρίδα του. Για κάποιους είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτευχθεί, ενώ για άλλους είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο. Ο Ayrton Senna χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το 1991 για να πάρει την πρώτη από τις δύο νίκες στην πατρίδα του. Το ημερολόγιο έγραφε 24 Μαρτίου, συνεπώς έχουν περάσει ακριβώς 25 χρόνια από τότε.

Η νίκη αυτή δεν ήρθε καθόλου εύκολο τρόπο. Ο Βραζιλιάνος ήταν στην πρωτοπορία του αγώνα, όταν προς το τέλος παρουσιάστηκε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, με αποτέλεσμα να κόψει ρυθμό, την ώρα που Nigel Mansell ερχόταν με φόρα από πίσω, μέχρι ο Βρετανός να εγκαταλείψει από πρόβλημα στο κιβώτιο. Το πρόβλημα στο κιβώτιο του Senna επιδεινώθηκε, καθώς έχασε την τρίτη και την πέμπτη σχέση, έτσι ήταν αναγκασμένος να προσαρμόσει όλη του την οδήγηση γύρω από αυτό.

Ο Riccardo Patresse ήταν σαφώς πιο γρήγορος, αλλά ο μεγάλος Βραζιλιάνος κατάφερε να τερματίσει με 2,9 δευτερόλεπτα διαφορά. Το σώμα του ήταν τόσο καταπονημένο από την υπέρ-προσπάθεια, που έπαθε κράμπες και δεν μπορούσε να βγει μόνος του από το μονοθέσιο. Η καταπόνηση φάνηκε και στο βάθρο, εκεί όπου σήκωσε περήφανος και συναισθηματικά φορτισμένος τη βραζιλιάνικη σημαία.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα