Saab 906 Turbo, το μεγαλύτερο Saab που κατασκευάστηκε ποτέ

Σχετικά άρθρα

Saab 906 Turbo (1)

Το 1984 ο σχεδιαστής Leif Mellberg, που είχε σχεδιάσει τα  Saab EV1 prototype, Saab 900 Speedster, Saab Mayo και Saab Gullwing, δημιούργησε το εξάτροχο Saab 906 Turbo, το μεγαλύτερο Saab που κατασκευάστηκε ποτέ.

Saab 906 Turbo (2)

Το Saab 906 Turbo βασίστηκε πάνω σε ένα Saab 900 GLS του 1981, με τον Mellberg να το μεγαλώνει κατά 60 εκατοστά σε μήκος, κάνοντάς το να φτάνει στα 5,3 μέτρα, με το πλάτος να αυξάνεται κατά 18 ολόκληρα εκατοστά. Η αύξηση των διαστάσεων είχε έναν και μόνο στόχο, την αύξηση του εσωτερικού χώρου, εκεί όπου ο Mellberg είχε τοποθετήσει μια σειρά από gadgets, όπως μια μεγάλη Blaupunkt τηλεόραση, ηχοσύστημα με 16 ηχεία, video, ψυγειοκαταψύκτη, ασύρματο της αστυνομίας, ανιχνευτή ραντάρ, cruise computer, συναγερμό, κεντρικό κλείδωμα, ηλεκτρικά παράθυρα, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους καθρέπτες κτλ, κάνοντας το αυτοκίνητο το πιο άρτιο εξοπλισμένο αυτοκίνητο της εποχής εκείνης στη Σουηδία .

Saab 906 Turbo (3)

Βελτιώσεις έγιναν και στο πλαίσιο του αυτοκινήτου, ενώ τοποθετήθηκε καλύτερο σύστημα πέδησης, ζάντες 15″ με ελαστικά της Pirelli διαστάσεων 225/50/15. Κίνηση έπαιρνε από έναν τετρακύλινδρο turbo κινητήρα απόδοσης 145 ίππων που συνδυαζόταν με ένα πεντατάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων. Αρχικά ήταν βαμμένο σε καφέ χρώμα, αλλά αργότερα βάφτηκε σε ένα πιο ανοικτό ασημί χρώμα με μπλε διαγραμμίσεις. Ο Mellberg ήθελε το Saab 906 Turbo να χρησιμεύσει ως ένα όχημα μεταφοράς, αλλά τελικά χρησιμοποιήθηκε ως κινητή διαφήμιση για την εταιρία του. Τελικά, κατέληξε όπως το βλέπεις στη φωτογραφία, παρατημένο σε μια μάντρα στη πόλη Varberg.

Saab 906 Turbo (4)

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr