Η Ινδία θέλει να γίνει η πρώτη χώρα με 100% ηλεκτρικά οχήματα το 2030

Σχετικά άρθρα

delhi pollution

Η Ινδία και ειδικά το Νέο Δελχί αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τους κυβερνώντες να έχουν έναν και μόνο στόχο. Να γίνει η πρώτη χώρα του κόσμου που θα διαθέτει αποκλειστικά ηλεκτρικά οχήματα στους δρόμους της από το 2030 και έπειτα.

Η δεύτερη μεγαλύτερη χώρα σε πληθυσμό του κόσμου, έχει ένα σχέδιο στο οποίο περιγράφεται το πως οι κάτοικοι της Ινδίας θα αποκτήσουν ηλεκτρικά οχήματα (αυτοκίνητα/μοτοσυκλέτες/scooters), με μηδενική προκαταβολή, με την αποπληρωμή τους να γίνεται μέσω μηναίων δόσεων. Ο υπουργός ενέργειας της Ινδίας, Piyush Goyal, δήλωσε:

Η Ινδία μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα που μπορεί να διαθέτει 100% ηλεκτρικό στόλο οχημάτων. Προσπαθούμε να αυτο-χρηματοδοτήσουμε το πρόγραμμα και δεν θέλουμε χρήματα από τον λαό της Ινδίας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...