Νέο ρεκόρ ταχύτητας στον «Τοίχο του Θανάτου»

Σχετικά άρθρα

Wall of Death

Φαντάζομαι ότι γνωρίζεις τον «Τοίχο του Θανάτου». Είναι μια κυκλική διαδρομή, με τον οδηγό να κινείται όσο πιο γρήγορα μπορεί, έχοντας ως αντίπαλο τη βαρύτητα, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να αναπτύξει αρκετή ταχύτητα ώστε να μην φύγει από την πορεία του. Όπως σε πολλά πράγματα, έτσι και σε αυτό, υπάρχει το παγκόσμιο ρεκόρ, και πλέον έχουμε νέα επίδοση.

Ο διάσημος Guy Martin προσπάθησε ώστε να σπάσει το παγκόσμιο ρεκόρ, και τελικά τα κατάφερε. Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε να κατασκευαστεί κυκλικό τοίχος με διάμετρο 40 μέτρα. Μετά από μερικές προσπάθειες, ο Martin κατάφερε να πιάσει 78,15 μίλια/ώρα ή για εμάς 125,77 χλμ/ώρα. Η ταχύτητα είναι πραγματικά πολύ μεγάλη, όπως και η δύναμη από τα G της φυγόκεντρου επιτάχυνσης. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, του ασκήθηκαν 5,2G όταν σημείωσε το ρεκόρ!

Το όνειρό του είναι τα 100 μίλια/ώρα (161 χλμ/ώρα) και μάλλονθα προσπαθήσει ξανά στο μέλλον, αλλά θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για δυνάμεις που θα πλησιάζουν τα 10G!

https://www.youtube.com/watch?v=IsQ7ifNgObU

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Νέα Shelby Super Snake με 830 άλογα και πολύ carbon

Η Shelby American παρουσίασε σήμερα την Super Snake έκδοση της νέας γενιάς της Mustang. Το αυτοκίνητο ξεχωρίζει από την επιθετική του εμφάνιση με νέους...