Αθώα η VW για το σκάνδαλο των εκπομπών

Σχετικά άρθρα

car exhaust emissions

Ανανέωση: Καλό μήνα! Πρόκειται για το πρωταπριλιάτικο αστείο μας.

Απρόσμενη τροπή παίρνουν οι εξελίξεις της υπόθεσης του σκανδάλου ρύπων της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας. Τη στιγμή που τα αμερικάνικα δικαστήρια δίνουν ανάσα πνοής στους Γερμανούς, και η εταιρία ετοιμάζεται να αναστείλει την πληρωμή μερισμάτων στους επενδυτές της, οι οποίοι κατέθεσαν μήνυση εναντίων της, και με τους αντιπροσώπους να ετοιμάζονται να κάνουν το ίδιο, συνταρακτικές αποκαλύψεις δείχνουν πως η εταιρία μπορεί να υπερέβαινε τα όρια που διαφήμιζε για τα μοντέλα της, αλλά παρέμενε εντός των επιτρεπτών ορίων.

Ενώ ακόμη δεν υπάρχει καμία επίσημη δήλωση από τις εμπλεκόμενες πλευρές, η πληροφορία φέρεται να διέρρευσε από Γερμανό μηχανικό που εργάζεται στα κεντρικά της εταιρίας. Ο μηχανικός φέρεται να ανέφερε “κατά λάθος” τη πληροφορία αργά το βράδυ της Τετάρτης σε δημοσιογράφο οικονομικού τύπου που βρέθηκε σε κοινή παρέα στη pub που σύχναζε ο Γερμανός. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του μηχανικού, οι Γερμανοί έχουν καταθέσει στα αμερικανικά δικαστήρια τους χάρτες εκπομπών της ROTFL, σύμφωνα με τους οποίους, η εταιρία μπορεί να υπερέβαινε τα όρια που διαφήμιζε για τα μοντέλα της, αλλά παρέμενε εντός των επιτρεπτών ορίων.

Ο υπεύθυνος της ΚΑΒ, Dr S. Noissime, που είχε την εποπτεία των μετρήσεων φέρεται να δήλωσε ανεπίσημα σε δημοσιογράφο γνωστού οικονομικού περιοδικού νωρίς σήμερα το πρωί:

Φυσικά και γνωρίζαμε για τους χάρτες της ROTFL, δεν χρησιμοποιούνται επίσημα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για την ορθότητα και την εγκυρότητά τους.

Παράλληλα, ανεπίσημα φαίνεται να έχει μιλήσει και ο Leseid Etag, υπεύθυνος της ROTFL, σε δημοσιογράφους από το κοντινό φιλικό του περιβάλλον, λέγοντας μεταξύ άλλων:

Από την αρχή πιστέψαμε στην αθωότητα των Γερμανών.

Ο χάρτης της ROTFL που επικαλούνται οι Γερμανοί φαίνεται παρακάτω και δείχνει πως οι εκπομπές NOx είναι εντός του επιτρεπόμενου ορίου.

nox-chart-metric-enlarge

Δεν είναι η πρώτη φορά που το αλκοόλ γίνεται ο λόγος να μάθουμε τι συμβαίνει πίσω από κλειστές πόρτες και εταιρικά μυστικά, αφού ακόμα είναι νωπή η υπόθεση του χαμένου πρωτότυπου iPhone από μεθυσμένο μηχανικό της Apple.

Ο τρόπος όμως που έγιναν γνωστές, δεν κάνει λιγότερο σημαντικές τις συνταρακτικές αυτές εξελίξεις στην υπόθεση που πλέον παίρνει νέα τροπή, αφού αν αποδειχθεί πως οι Γερμανοί παρ’ όλο που δήλωναν διαφορετικά νούμερα από τα πραγματικά, παρέμεναν εντός επιτρεπτών ορίων, μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και από αμυνόμενους να τους κάνει μηνυτές σε όλα τα επίπεδα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Διέρρευσε η sedan έκδοση του VW Passat, μόνο για την Κίνα

Η ένατη γενιά του VW Passat έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι στην Ευρώπη, αποκλειστικά διαθέσιμη ως estate. Ωστόσο, η κινεζική αγορά έχει διαφορετικές προτιμήσεις,...