GP Κίνας 2016: Οι επιλογές ελαστικών των οδηγών

Σχετικά άρθρα

GP BAHRAIN F1/2016

Μία στάση πριν από τον πρώτο ευρωπαϊκό αγώνα είναι η Formula 1. Τρίτος αγώνας στο φετινό πρωτάθλημα είναι η Κίνα, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στο Shanghai International Circuit, στις 15 Απριλίου, και η Pirelli έδωσε στη δημοσιότητα τις επιλογές των ελαστικών για τις 3 ημέρες του Grand Prix. Η ιταλική εταιρεία έχει διαθέσει την πολύ μαλακή, τη μαλακή και τη μέση γόμα, όπως ακριβώς έγινε σε Αυστραλία και Μπαχρέιν.

Από το διάγραμμα της Pirelli, βλέπουμε διαφορετικές επιλογές ανάμεσα στους Lewis Hamilton και Nico Rosberg. Ο Βρετανός έχει επιλέξει ένα επιπλέον σετ μέσης γόμας (4 συνολικά), όταν ο Γερμανός έχει ένα περισσότερο σετ μαλακής γόμας (5 συνολικά). Ίδιες οι επιλογές για τους οδηγούς της Ferrari, αλλά η ιταλική ομάδα είναι ακόμα πιο επιθετική, έχοντας επιλέξει 6 σετ πολύ μαλακής γόμας για τους Sebastian Vettel και Kimi Raikkonen.

Από 7 σετ πολύ μαλακής γόμας θα έχουν οι οδηγοί της Williams, ωστόσο ο Valtteri Bottas θα έχει 2 σετ μέσης γόμας, την ώρα που ο Felipe Massa θα πρέπει να βγάλει το 3ήμερο με μόλις 1 σετ, όπως ακριβώς και ο Romain Grosjean, που αποτελεί την έκπληξη μέχρι στιγμής στη Formula 1.

Από τα 13 σετ που βλέπεις, τα τρία ορίζονται από την Pirelli: ένα σετ από κάθε γόμα. Για τον αγώνα ορίζεται ένα σετ μέσης κι ένα μαλακής γόμας, ενώ ένα σετ πολύ μαλακής γόμας θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί από τους οδηγούς στο Q3. Οι οδηγοί που δε θα περάσουν στο τρίτο μέρος των κατατακτήριων θα έχουν δικαίωμα να το χρησιμοποιήσουν στον αγώνα.

Αναλυτικά οι επιλογές των οδηγών:

2016 f1 China Tyres

ΠηγήPirelli

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα