Κατ’ αρχήν συμφωνία για δοκιμές των ελαστικών του 2017

Σχετικά άρθρα

GP CINA F1/2016

Οι δοκιμές των ελαστικών της Formula 1 είναι ένα ζήτημα που ποτέ δε φεύγει από το τραπέζι. Η Pirelli, που θα παραμείνει στο άθλημα μέχρι και το 2019, θέλει να παίρνει πολλά δεδομένα για τα ελαστικά της επόμενης σεζόν, ωστόσο η FIA είναι γενικά αντίθετα με τις δοκιμές, πιστεύοντας ότι έτσι αυξάνεται σημαντικά το κόστος.

Σήμερα, όμως, οι Mercedes, Ferrari, Red Bull, Williams και McLaren συμφώνησαν ώστε να βοηθήσουν στις δοκιμές των ελαστικών για το 2017, τα οποία θα παρουσιάσουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με φέτος. Αρχικά, τα χρησιμοποιηθούν μονοθέσια από το 2012 μέχρι και το 2014, τα οποία θα φορούν ελαστικά με το τωρινό πλάτος, αλλά η σύνθεση της γόμας θα είναι πειραματική για το 2017.

Εν συνεχεία, θα χρησιμοποιηθούν μονοθέσια του 2015, τα οποία θα έχουν ελαστικά διαστάσεων του 2017, πράγμα που σημαίνει πως οι αναρτήσεις θα είναι τροποποιημένες για τον σκοπό αυτό. Σύμφωνα με τον Αγωνιστικό Διευθυντή της Pirelli, Paul Hembery, οι δοκιμές θα ξεκινήσουν μέσα στο καλοκαίρι.

Αυτό είναι το σχέδιο αυτή τη στιγμή. Θα το περιμένουμε τα τέλη Ιουλίου ή τις αρχές Αυγούστου, κοντά στο Hockenheim.

Για να ισχύσει οποιαδήποτε απόφαση, θα πρέπει να υπάρξει έγκριση από την Επιτροπή της Formula 1 και το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

ΠηγήMotorsport

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

GP Κίνας 2024, FP1: Ο Stroll θέτει το ρυθμό

Μετά από απουσία 5 ετών η Formula 1 επέστρεψε επίσημα στην Κίνα και την πίστα της Σαγκάη, για ένα Σαββατοκύριακο που περιλαμβάνει τον πρώτο...