Θυμάσαι την BMW 850CSi by Koenig;

Σχετικά άρθρα

Koenig_KS8_11

Καταρχήν προς αποφυγή οποιασδήποτε σύγχυσης, ο γερμανικός βελτιωτικός οίκος -με έδρα το Μόναχο- Koenig δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη σουηδική Koenigsegg. H Σειρά 8 της BMW είναι από τα πιο εντυπωσιακά και λατρεμένα μοντέλα της εταιρίας, που ήταν στην παραγωγή από το 1989 μέχρι το 1999.

Koenig_KS8_09

Στα μέσα της δεκαετίας των ’90s, η Koenig-Specials προσέφερε ένα ιδιαίτερα επιθετικό bodykit για το βαυαρέζικο coupe, το οποίο ονόμασε KS8. Αυτό περιελάμβανε εμπρός ποδιά, φαρδύτερα φτερά και μια αρκετά μεγάλη αεροτομή. Όμως, υπήρχαν και μηχανικές βελτιώσεις με τον οίκο να αναβαθμίζει στο σύστημα εισαγωγής, τοποθετώντας ένα κομπρέσορα, κάνοντας την απλή 850i να αποδίδει 450 άλογα και την 850CSi να φτάσει τα 510 άλογα, όταν ο 5-λιτρος V12 από το εργοστάσιο απέδιδε 300 και 380 άλογα αντίστοιχα.

Koenig_KS8_10

Εκτός των άλλων, η μετατροπή περιλάμβανε επαναπρογραμματισμό του εγκεφάλου, μεγαλύτερο intercooler, νέα εξάτμιση, νέα αμορτισέρ και ελατήρια, και πολλά άλλα, που δικαιολογούσαν το κόστος του πακέτου, το οποίο έφτανε τα €35.279.

Η επιπλέον ιπποδύναμη επέτρεπε στο αυτοκίνητο να πιάσει ταχύτητες 322 χλμ/ώρα, ανάλογα με το μέγεθος των ζαντών, αλλά υπήρχε η επιλογή της τοποθέτησης ενός πιο sport πίσω άξονα, ο οποίος βελτίωνε την επιτάχυνση, αλλά περιόριζε την τελική ταχύτητα στα 282 χλμ/ώρα.

Koenig_KS8_12

Δεν είναι γνωστό πόσα τέτοια πακέτα κατασκευάστηκαν, αλλά ο Σουλτάνος του Brunei έχει ένα μαύρο στην εντυπωσιακή συλλογή του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Schnitzer βελτιώνει την BMW X5 facelift

Ο βελτιωτικός οίκος AC Schnitzer παρουσιάζει το νέο bodykit που ετοίμασε για την ανανεωμένη BMW X5. Αυτό αποτελείται spoiler στον μπροστινό προφυλακτήρα, αεροτομή, φουσκώματα...

Η Renegade Design βελτιώνει τη νέα BMW Σειρά 5

Η Renegade Design είναι ένας βελτιωτικός οίκος με έδρα το Ντουμπάι και έχει προσφέρει ένα bodykit για τη νέα γενιά της BMW 5 Series. https://youtu.be/mJN_poHtpLs Το...