Κανονισμούς δια χειρός… Ross Brawn θέλει ο Button

Σχετικά άρθρα

Jenson Button Ross Brawn

Πύργο της Βαβέλ θυμίζει η κατάσταση στη Formula 1. Το άθλημα γνωρίζει συνεχείς αλλαγές στους κανονισμούς, σε μια προσπάθεια να γίνει πιο αρεστό στον κόσμο, ο οποίος ζητά αγνούς αγώνες με περισσότερες ελευθερίες για ομάδες και οδηγούς, κάτι στο οποίο η FIA δεν δείχνει τόσο σύμφωνη. Οι επόμενες μεγάλες αλλαγές θα πραγματοποιηθούν το 2017, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα που θα έχουν.

Οι ομάδες ακόμα δεν έχουν συμφωνήσει πλήρως, με την τελική προθεσμία να είναι για τις 30 Απριλίου. Ο Christian Horner αμφιβάλλει για το αν οι κανονισμοί θα «κλειδώσουν» σε αυτό το διάστημα, ενώ τώρα ο Jenson Button επισημαίνει την ανάγκη ενός ανθρώπου που είναι εκτός Formula 1, προκειμένου να ορίσει αυτός τους κανονισμούς.

Το άτομο αυτό δεν είναι άλλο από το πρώην αφεντικό του στη Brawn GP, Ross Brawn. Ο Βρετανός είναι ένα από τα εξυπνότερα και πιο έμπειρα μυαλά που έχουν περάσει από τη Formula 1, ενώ αναφορά σε αυτόν για το ίδιο θέμα είχε κάνει το περασμένο καλοκαίρι και ο Horner. Ο Button, όμως, δεν είναι σίγουρος για το αν ο Brawn ενδιαφέρεται για κάτι τέτοιο.

Ποτέ δεν πρόκειται όλες οι ομάδες να συμφωνήσουν σε έναν κανονισμό, αλλά το πρόβλημα τώρα είναι πως κάθε ομάδα πρέπει να συμφωνήσει. Αυτή τη στιγμή, είναι περίπλοκο και η FIA έχει πει πως πιθανώς θα πρέπει να έχει τον πλήρη έλεγχο των κανονισμών, κάτι που μπορεί να είναι η λύση. Δεν αρέσει στην ομάδα να μου να μιλάω τόσο πολύ, αλλά κάποιες φορές πρέπει να είναι κάποιος έξω από το άθλημα.

Εφόσον έχουν τη σωστή κατεύθυνση, καταλαβαίνουν το άθλημα, μπορούν να βοηθήσουν σε ορισμένες πτυχές του αθλήματος, του μονοθεσίου και της αεροδυναμικής, τότε ίσως οι αποφάσεις να πρέπει να παίρνονται από κάποιον που δεν έχει εμπλοκή με το άθλημα.

Ναι, θα ήταν σπουδαίο αν το έκανε ο Ross. Νομίζω ότι ο Ross θα ήταν φανταστικός και όλοι πιστεύουν στον Ross και σε αυτά που έχει πετύχει. Όσο είχε ενδιαφέρον να το κάνει, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι το θέλει. Είμαι σίγουρος ότι απολαμβάνει το ψάρεμα.

Jenson Button

Ο Πρωταθλητής του 2009 παραδέχεται πως οι κανονισμοί ποτέ δεν πρόκειται να διαμορφωθούν σύμφωνα με τις απόψεις των οδηγών, παρόλο που αυτοί γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τα μονοθέσια και την οδήγηση. Ο οδηγός της McLaren ξέρει ότι τα συναισθήματα κυριαρχούν στα σχόλια των οδηγών, όντας έξω από κάθε επιχειρηματικό πλαίσιο.

Ως οδηγοί, δεν θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο. Απλά είμαστε πολύ συναισθηματικοί γι’ αυτό που κάνουμε και αγαπάμε το άθλημα. Ειδικά οι μεγαλύτεροι οδηγοί, όταν βγαίναμε από το μονοθέσιο και ήμασταν ζαλισμένοι. Ήταν σχετικά με το πόσο μεγάλες «μπάλες» έχεις στις γρήγορες στροφές και πόσο δυνατός ήταν ο αυχένας σου. Τώρα είναι πολύ διαφορετική κατάσταση.

Τεχνικά, τα μονοθέσια είναι πιο προηγμένα και χρειάζεται πολλή δύναμη από το μυαλό, αλλά υπάρχουν πολλά άλλα που λείπουν. Νομίζω ότι οι απόψεις μας είναι έγκυρες, ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξουν οι κανονισμοί σύμφωνα με τη γνώμη των οδηγών, το καταλαβαίνω εντελώς, επειδή είμαστε πολύ συναισθηματικοί στα σχόλιά μας. Η επιχειρηματική πλευρά του αθλήματος δεν είναι στην περιοχή μας, αλλά οι οδηγοί θέλουμε να βοηθήσουμε όσο περισσότερο γίνεται για να βελτιώσουμε το άθλημα. Έτσι, ό,τι αγαπάμε, το αγαπάν και οι οπαδοί, γιατί, χωρίς τους οπαδούς, δεν υπάρχει το άθλημα.

ΠηγήESPN

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...