Μια Lamborghini Huracán LP 610-4 Spyder ήρθε Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Lamborghini_Huracán_LP_610-4_Spyder_greek_presentation_01

Πριν έξι μήνες είδαμε από κοντά την απαράμιλλα εκθαμβωτική Lamborghini Aventador LP 750-4 SV στις εγκαταστάσεις της Trident Cars στη Κηφισιά, και σήμερα στον ίδιο χώρο, μετά από πρόσκληση του ιδιοκτήτη της εισαγωγικής εταιρίας, κ. Γιώργου Λυμπεράκη, έγινε η παρουσίαση της νέας Huracán LP 610-4 Spyder.

Η εταιρία με έδρα τη Sant’Agata της Μπολόνια στην Ιταλία παρουσίασε επίσημα την ανοιχτή έκδοση του μοντέλου στην έκθεση της Φρανκφούρτης τον περασμένο Σεπτέμβριο, αποτελώντας τη δεύτερη έκδοση του μοντέλου, μετά την κλειστή και την πισωκίντηη Ηuracan 580-2.

Οι παραδόσεις του μοντέλου από το εργοστάσιο έχουν ξεκινήσει, εδώ και περίπου δύο μήνες, αλλά η λίστα αναμονής ξεπερνάει το ένα έτος, με την τιμή της να ξεκινά από τα €186.450 προ φόρων, και το τελικό κόστος της συγκεκριμένης να φτάνει τα διπλάσια χρήματα και να στέλνεται στο εξωτερικό.

IMG_2012

Με το που φτάσαμε στον εκθεσιακό χώρο της Trident Cars, το αυτοκίνητο κρυβόταν κάτω από το παχύ άσπρο κάλυμμα, αλλά το σήμα της εταιρίας εμπρός, και κυρίως οι έντονες ακμές που διαγράφονταν μαζί με τους μυτερούς καθρέφτες, δεν δημιουργούσαν καμία αμφισβήτηση ότι κρύβεται ένας ταύρος από κάτω.

Ο σχεδιασμός του νέου ανοιχτού πειρασμού είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ίδιος με αυτόν της κλειστής έκδοσης, με την σημαντικότερη αλλαγή, να είναι η αφαίρεση της μεταλλικής οροφής και η αντικατάσταση της με μία ηλεκτροϋδραλική, υφασμάτινη που ανοίγει και κλείνει σε 17 δευτερόλεπτα σε ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 50 χλμ/ώρα. Έτσι, για να κάνεις το εφέ σου και εν κινήσει.

Lamborghini_Huracán_LP_610-4_Spyder_greek_presentation_08

Ο χειρισμός της οροφής γίνεται με ένα νέο κουμπί που βρίσκεται στο κεντρικό τούνελ, ενώ ανεξαρτήτως της θέσης της οροφής, έχεις την δυνατότητα να ανοίξει το πίσω παραθυράκι. Τέλος, η Lamborghini σου δίνει τη δυνατότητα να διαλέξεις ανάμεσα σε μαύρη, καφέ και κόκκινη απόχρωση για την οροφή.

Η Lamborghini έχει τοποθετήσει ένα αεραγωγό που μειώνει τον αέρα στο κεφάλι των επιβατών, όταν η Huracan Spyder ταξιδεύει ανοιχτή, ενώ πρόσθεσε και δύο προστατευτικά για να ελαττώσει τους αεροδυναμικούς παλμούς που πιθανώς θα ενοχλούσαν τους επιβαίνοντες. Επιπλέον, δύο πτερύγια στον χώρο του κινητήρα βελτιστοποιούν την ροή ενώ το κεκλιμένο “καπό” έχει εξελιχθεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Lamborghini_Huracán_LP_610-4_Spyder_greek_presentation_10

Το βάρος της αγγίζει τα 1.542 κιλά, με αυτά να είναι κατανεμημένα σε αναλογία 43:57 εμπρός και πίσω, ενώ κινείται από τον ίδιο, 5.2-λίτρων ατμοσφαιρικό V10 που κινεί και την coupe έκδοση. Αυτός αποδίδει ως γνωστόν 610 άλογα στις 8.250 σ.α.λ. και 560 Nm ροπής στις 6.500 και συνδυάζεται φυσικά με το 7-τάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και σύστημα τετρακίνησης.

Τα πρώτα 100 χλμ/ώρα από στάση, έρχονται σε 3,4 δευτερόλεπτα -0,2 δευτερόλεπτα αργότερα από την coupe- και η τελική αγγίζει τα 324 χλμ/ώρα. Όχι ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά η μέση κατανάλωση της Huracan Spyder σύμφωνα με την Lamborghini είναι “μόλις” 12,3 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα χάρη σε ένα νέο σύστημα start/stop και την τεχνολογία “Cylinder on Demand”.

Lamborghini_Huracán_LP_610-4_Spyder_greek_presentation_11

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι εξοπλίζεται με standard carbon-ceramic φρένα με διάμετρο δίσκων 380 χιλιοστών για τον εμπρός άξονα, LED φωτιστικά σώματα, 20άρες Giano ζάντες ελαφρού κράματος με ελαστικά 245/30 εμπρός και 305/30 πίσω, ενώ στο εσωτερικό δεσπόζει ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Κλειστή μέχρι την 1η Μαΐου η σήραγγα “Μαλακάσι Α” της Εγνατίας Οδού

Η σήραγγα στην Κατάρα, "Μαλακάσι Α", παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα στατικότητας, θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, προκειμένου να...

Την Τετάρτη η παρουσίαση της plug-in υβριδικής Lamborghini Urus

Την ερχόμενη Τετάρτη 24 Απριλίου η Lamborghini θα παρουσιάσει την plug-in υβριδική έκδοση της Urus που διαθέτει επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα, με την θύρα φόρτισης...