Η Hyundai σε κάνει Iron Man. Περίπου…

Σχετικά άρθρα

hyundai-wearable-robot-2016-05-13-01-1

Η Hyundai είναι μια από τις διάφορες εταιρίες που αναπτύσσουν ειδικά εξωσκελετικά ρομπότ. Πρόκειται για ειδικά κουστούμια-ρομπότ, που έχουν σχεδιαστεί για να αυξάνουν την δύναμη του ανθρώπινου σώματος, να προλαμβάνουν ατυχήματα και τραυματισμούς ή ακόμη και να χρησιμοποιούνται ως μέσα αποκατάστασης του ανθρώπινου σώματος μετά από ατυχήματα.

hyundai-wearable-robot-2016-05-13-02-1

Το νέο δημιούργημα της νοτιοκορεατικής εταιρίας, που αποτελεί εξέλιξης ενός άλλου που είχε παρουσιάσει έναν χρόνο πριν, είναι κάτι το διαφορετικό, μιας και όποιος το φορά, τον μετατρέπει σε Iron Man. Όποιος φορά τη στολή, μπορεί να σηκώσει με σχετική ευκολία αντικείμενα εκατοντάδων κιλών, ενώ σύμφωνα με την εταιρία, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για στρατιωτική χρήση, με τους στρατιώτες να μπορούν να μεταφέρουν εξοπλισμό βάρους 50 κιλών σε μεγάλες αποστάσεις.

hyundai-wearable-robot-2016-05-13-04-1

Η Hyundai έχει ετοιμάσει και μια ελαφρύτερη έκδοση του ρομπότ που προσφέρει υποστήριξη στην σπονδυλική στήλη και στα πόδια και απευθύνεται σε ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, σε άτομα με αναπηρία, όπως και σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι στολές αυτές είναι μέρος του προγράμματος Next Mobility της Hyundai, ένα πρόγραμμα που έχει ως στόχο να οδηγήσει “στην ελεύθερη κυκλοφορία και στην εύκολη μετακίνηση των ανθρώπων και των αντικειμένων”.

ΠηγήHyundai

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα

Ανακαλούνται 511 Hyundai Kona στην Ελλάδα, παραγωγής από Απρίλιο 2023 ως και Δεκέμβριο 2023 που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα από τον Επίσημο Εισαγωγέα, επειδή...

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...