Στον “αέρα” ακόμα η κυκλοφορία του pickup της Mercedes στην Αμερική

Σχετικά άρθρα

Spy_Photos_Mercedes_X-Class_04

Πριν δύο εβδομάδες είδες για πρώτη φορά σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το πρώτο της pickup μοντέλο της Mercedes-Benz, που όπως όλα δείχνουν θα παρουσιαστεί στην έκθεση του Παρισιού τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Και μπορεί η κυκλοφορία του στην ευρωπαϊκή αγορά να είναι δεδομένη, δεν ισχύει, όμως, κάτι τέτοιο για την αντίστοιχη της Βόρειας Αμερικής.

Ο πρώην CEO της Mercedes-Benz Αμερικής, Steve Cannon, είχε δηλώσει ότι θα αναγγείλει την απόφαση για το αν θα κυκλοφορήσει στην αγορά του πέρσι το καλοκαίρι. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, και ο νέος CEO, Dietmar Exler, είπε ότι η τελική απόφαση είναι ακόμα στην αέρα. Χαρακτηριστικά δήλωσε:

Η ανακοίνωση θα γίνει οπουδήποτε. Δε νομίζω ότι πρέπει να έχουν ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Είναι πιο σημαντικό να το κάνουμε σωστά. Η κύρια προτεραιότητα είναι το pickup να μοιάζει σαν πραγματική Mercedes μέσα και έξω.

Η γερμανική εταιρία προσπαθεί να δει αν θα ήταν έξυπνη κίνηση να το εισάγει στην Αμερική, καθώς εκεί θα βρει πολύ δύσκολο ανταγωνισμό από τα αντίστοιχα pickup των GM, Ford και FCA.

Και αυτό, γιατί όπως ξέρουμε το πρώτο pickup της γερμανικής εταιρίας θα βασίζεται στο Nissan Navara. Όσον αφορά το όνομα πιθανότατα θα ονομαστεί X-Class, ενώ σύμφωνα με την εταιρία θα προσφέρει κορυφαία ασφάλεια και πολυτέλεια. Θα προσφέρεται σε διάφορες εκδόσεις, οι οποίες θα έχουν επίκεντρο τους επιβάτες, όπως κάνει το VW Amarok, διευρύνοντας έτσι το αγοραστικό κοινό και σε τρία διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανάκληση για 260.658 Mercedes GLE και GLS

Σε μια ακόμη ανάκληση προχωρά η Mercedes-Benz, με αυτή να επηρεάζει 260.658 GLE και GLS παγκοσμίως και που έχουν κατασκευαστεί μεταξύ 1 Φεβρουαρίου 2018...

Η Mercedes EQS χάνει το 48% της αξίας της μέσα σε μόλις 12 μήνες

Με την ανοιξιάτικη περίοδο αγοράς αυτοκινήτων να ξεκινά μόλις στις ΗΠΑ, το iSeeCars δημοσίευσε μια ακόμη έρευνα στην οποία βλέπουμε ποια αυτοκίνητα χάνουν περισσότερο...