Ο Kris Meeke ήταν ο μεγάλος νικητής του Rally Πορτογαλίας, με τον Βρετανό οδηγό να κατακτά την 2η νίκη της καριέρας του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Rally. Ο οδηγός της Citroen, από την δεύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα, βρέθηκε στην κορυφή, όπου και διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

Πίσω του τερμάτισε ο Andreas Mikkelsen, μιας και ο Ogier είδε το πρωί να σκάει το ελαστικό του Polo R WRC του, τερματίζοντας έτσι στην 3η θέση. Ο Αλσατός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, κέρδισε την υπερειδική διαδρομή του αγώνα και τους επιπλέον βαθμούς που χαρίζει η επικράτηση σε αυτή.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε το Dani Sordo με το Hyundai i20, με την Hyundai να είχε ένα δύσκολο αγωνιστικό τριήμερο, καθώς ο Paddon είχε έξοδο στην 5η ειδική διαδρομή, με το i20 του να τυλίγεται στις φλόγες και καταστράφηκε ολοσχερώς. Εντύπωση προκαλεί η 5η θέση του Camilli με το Ford Fiesta της M Sport, μπροστά από τον Latvala, με τον οδηγό της VW να στέκεται για μια ακόμα φορά άτυχος, αφού ένα πρόβλημα στο σύστημα διεύθυνσης του Polo R WRC, δεν του επέτρεψε να διεκδικήσει μια καλύτερη θέση, από την 6η όπου τερμάτισε.