H BMW βλέπει το μέλλον στα ηλεκτρικά και στα αυτοκίνητα υδρογόνου

Σχετικά άρθρα

BMW-i-Home-Charging-Services

Μπορεί σήμερα η BMW να προσφέρει μια σειρά plug-in υβριδικών αυτοκινήτων, αλλά αυτά είναι ένα προσωρινό μέτρο, μιας και το μέλλον της αυτοκίνησης είναι τα αυτοκίνητα υδρογόνου και τα ηλεκτροκίνητα. Αυτό δήλωσε ο Merten Jung, ο επικεφαλής του τμήματος ανάπτυξης υδρογονοκίνητων μοντέλων της BMW. Συγκεκριμένα είπε:

Αναμένουμε πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με κυψέλες υδρογόνου, θα συνυπάρχουν στο μέλλον. Τα plug-in υβριδικά είναι απλά μια προσωρινή λύση μέχρι να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Τα μικρά αυτοκίνητα, σύμφωνα με τον Jung, θα εξοπλίζονται με ηλεκτροκινητήρες, ενώ τα μεγαλύτερα θα φορούν κυψέλες υδρογόνου, προσφέροντας έτσι την ποθητή αυτονομία. Το “νεκρό σημείο”, όπως δήλωσε ο Jung, είναι η αυτονομία των 300-400 χλμ, και αν κάποιος θέλει να επεκτείνει την αυτονομία του, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερες, βαρύτερες και ακριβότερες μπαταρίες, κάτι που δεν θα έχει κανένα νόημα.

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του σήμερα για την μαζική χρήση αυτοκινήτων υδρογόνου είναι η έλλειψη πρατηρίων ανεφοδιασμού, αλλά ήδη πολλές χώρες επενδύουν σε αυτά, με τα συμβατικά πρατήρια να μπορούν να μετατραπούν σε πρατήρια υδρογόνου σχετικά εύκολα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...