Η γαλλική κυβέρνηση πουλά της μετοχές της PSA;

Σχετικά άρθρα

PSA Peugeot citroen

Σύμφωνα με την Γαλλική Les Echos, η γαλλική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει μέρος, ή ολόκληρο το ποσοστό του 14% των μετοχών της PSA Peugeot Citroen που κατέχει στο χαρτοφυλάκιό της.

Η γαλλική κυβέρνηση, αν προβεί τελικά στην πώληση των μετοχών, θα είναι ώστε να βάλει χρήματα στα ταμεία της πυρηνικής ενέργειας Areva και στον κρατικό ενεργειακό κολοσσό EDF. H κυβέρνηση της Γαλλίας, είχε αγοράσει τις μετοχές πριν από 2 χρόνια, για 800 εκατ. ευρώ, αλλά πλέον η αξία των μετοχών της γαλλικής εταιρίας έχει διπλασιαστεί.

Ωστόσο το γεγονός πως η γαλλική κυβέρνηση είχε αγοράσει το 14% των μετοχών της PSA, ήταν για να ελέγχει τους Κινέζους της Dongfeng, οι οποίοι και αυτοί αγόρασαν αντίστοιχο ποσοστό της αυτοκινητοβιομηχανίας. Τόσο εκπρόσωπος της PSA, όσο και εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα. Η PSA είδε να χάνει 8 δισ. ευρώ το διάστημα 2012-2014, αλλά το επιτυχημένο πρόγραμμαBack in the Race”, την οδήγησε ώστε το 2015 να παρουσιάσει κερδοφορία ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

ΠηγήLes Echos

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...