Ο πιο παραστατικός τρόπος του πόσο έχουν μεγαλώσει τα Mini

Σχετικά άρθρα

mini-countryman-mini

Ένας Ολλανδός βρήκε τον καλύτερο τρόπο για να αποδείξει το πόσο έχουν μεγαλώσει τα αυτοκίνητα στο πέρασμα των χρόνων, και πιο συγκεκριμένα τα μοντέλα της Mini.

mini-karton-mini

Έτσι, επέλεξε να φτιάξει από χαρτόνι στις ακριβείς διαστάσεις το Morris Mini Minor του 1959, και κατάφερε να το χωρέσει στο εσωτερικό ενός Countryman του 2010. Στο ενδιαφέρον πείραμα, σύμφωνα με την Practical Classics έγιναν πολύ μικρές αλλαγές ώστε να βάλουν το χάρτινο Mini στην καμπίνα του Countryman του, καθώς το μπροστά άκρο του χαρτονιού παραμορφώθηκε λίγο εξαιτίας της κεντρικής κονσόλας.

mini-rood-mini

Μιλώντας τεχνικά, το νέο Countryman είναι κατά 34% μακρύτερο από το κλασικό μοντέλο, με το πλάτος να έχει μεγαλώσει κατά 43%, ενώ το ύψος κατά 16%. Η ίδια αυξητική τάση υπάρχει και στο μεταξόνιο, καθώς αυτό είναι μεγαλύτερο κατά 27%. Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίζεται στο βάρος, καθώς από τα 620 κιλά έχει αυξηθεί στα 1.335 κιλά, μια αύξηση 115%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Mini Aceman

Η Mini παρουσίασε επίσημα το Aceman, το νέο της μικρό, αμιγώς ηλεκτρικό crossover που μοιράζεται μεγάλο μέρος των μηχανικών του μερών με το νέο...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...