Η Skoda teasάρει το Kodiaq

Σχετικά άρθρα

2017-skoda-kodiaq-teaser

H Skoda έδωσε δύο σκίτσα από το Kodiaq, το επερχόμενο SUV της, που αποτελεί την δική της έκδοση των VW Tiguan και Seat Ateca. Το SUV έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από τα παραπάνω δύο μοντέλα, με το μήκος του να φτάνει τα 4,7 μέτρα (Tiguan 4,49 μέτρα και Ateca 4,36 μέτρα). Θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι και επτά άτομα στο εσωτερικό του, με το μεγαλύτερο μήκος να προσφέρει και περισσότερο χώρο αποσκευών.

Ντεμπούτο θα κάνει στην έκθεση του Παρισιού το φθινόπωρο και θα δανείζεται αρκετά σχεδιαστικά στοιχεία του πρωτότυπου VisionS concept. Το Kodiaq αναμένεται να γίνει το best-seller μοντέλο της εταιρίας, φέρνοντας νέους πελάτες στις αντιπροσωπείες της Skoda, αλλά δείχνοντας ταυτόχρονα το δρόμο για τα μελλοντικά SUV μοντέλα που θα παρουσιάσει. Είναι ήδη γνωστό ότι μετά το Kodiaq θα ακολουθήσει ένα coupe SUV, το οποίο ίσως απευθυνθεί στην Κινέζικη αγορά και θα διαθέτει μια γρήγορη έκδοση, η οποία λογικά θα ονομαστεί vRS.

Όπως έχει δηλώσει παλιότερα ο πρόεδρος της εταιρίας, Bernhard Maier, η κατηγορία των SUV γνωρίζει τη μεγαλύτερη αύξηση στην αγορά. Αυτός ήταν ο λόγος για την Skoda να αποφασίσει να επενδύσει σε αυτή τη κατηγορία. Οι παραδοσιακές ιδιότητες ενός SUV -η υπερυψωμένη θέση καθισμάτων, η ορατότητα, ο αποθηκευτικός χώρος και η πρακτικότητα- συνάδουν με τις αξίες της Skoda, είπε ο Maier συμπληρώνοντας πως τα μελλοντικά μοντέλα της Skoda θα διαθέτουν μια πιο συναισθηματική σχεδίαση, παρόμοια με εκείνη που παρατηρείται στα πρωτότυπα, βασικός παράγοντας στην προσέλκυση νεότερων πελατών στη μάρκα.

2017-skoda-kodiaq-teaser (1)

Κατά την διάρκεια της εξέλιξης του, η Skoda έχει κατασκευάσει 47 πρωτότυπα, κάθε ένα από τα οποία χρειάζεται ένα μήνα για να κατασκευαστεί, και συνολικά έχουν διανύσει 700.000 χλμ. για την εξέλιξη. Το αυτοκίνητο, μαζί με το Seat Ateca, θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της τσεχικής εταιρίας στο Kvasiny και βασίζονται στην MQB πλατφόρμα, που χρησιμοποιεί και το νέο VW Tiguan. Τα δύο νέα SUV θα αυξάνουν την ετήσια παραγωγική ικανότητα του εργοστασίου στις 280.000, δημιουργώντας παράλληλα 1.300 νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα δύο χρόνια.

Μηχανικά θα εξοπλίζεται με τους ίδιους TSI και TDI κινητήρες που συναντάμε στα Tiguan και Ateca, με την κίνηση να μεταφέρεται στον μπροστά άξονα, με το σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον επιπλέον εξοπλισμό.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η AC Cobra GT και σε coupe έκδοση

Η AC Cars έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία της Coupe έκδοση της AC Cobra GT. Όπως η Roadster έκδοση, έτσι και η...

Η BMW teasάρει το Vision Neue Klasse X Concept

Η BMW έδωσε στη δημοσιότητα την πρώτη teaser φωτογραφία του Vision Neue Klasse X Concept, ενός νέου πρωτότυπου που θα παρουσιαστεί αργότερα φέτος. Η...

Skoda Epiq concept

Η Skoda παρουσίασε σήμερα το Epiq concept, ένα πρωτότυπο αστικό SUV που μας δείχνει το πως θα μοιάζει η έκδοση παραγωγής που θα κυκλοφορήσει...
Autoblog.gr