Οι πωλήσεις των ηλεκτρικών ξεπέρασαν το 1 εκατ. οχήματα

Σχετικά άρθρα

Electric-Car-Charging-Station

Μπορεί τα ηλεκτρικά και τα plug-in υβριδικά μοντέλα να φαίνεται ότι είναι το μέλλον της αυτοκίνησης, τα σημερινά νούμερα των πωλήσεων τους δεν είναι ιδιαίτερα ψηλά.

Και μπορεί ο ακριβής αριθμός τέτοιων αυτοκινήτων που κυκλοφορούν παγκοσμίως να είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί, ο διεθνής οργανισμός ενέργειας (ΙΕΑ) δημοσίευσε πρόσφατα, ότι κάποια στιγμή προς τα τέλη του 2015, πωλήθηκε το εκατομμυριοστό plug-in αυτοκίνητο. Ο οργανισμός ανέφερε ότι αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο, αλλά πολύ μακριά από το φιλόδοξο στόχο της κυκλοφορίας πάνω από ένα δισεκατομμύριο ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το 2050, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 2 βαθμών της κλίμακας Κελσίου.

Ποιος είναι ο “στόχος 2° C” θα αναρωτιέσαι; Η ιδέα ότι “η υπερθέρμανση του πλανήτη πάνω από 2 βαθμούς Κελσίου, θα έχει σοβαρές συνέπειες” και ότι ο κόσμος πρέπει να αναλάβει δράση για να κρατήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη από την μεγάλη άνοδο τα τελευταία χρόνια.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει οι πόλεις να ηγηθούν, γιατί είναι αυτές που έχουν, περίπου τα 2/3 της δυνατότητας της αποτελεσματικής μείωσης των παγκόσμιων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με συγκρατημένο κόστος.

ΠηγήIEA

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Γερμανία: Κόπηκαν οι επιδοτήσεις, μειώθηκαν οι πωλήσεις των ηλεκτρικών

Ο απότομος τερματισμός των κρατικών επιδοτήσεων είχε ως αποτέλεσμα οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων να μειωθούν κατά 14,1% στη Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του έτους,...

Honda: Τρία νέα ηλεκτρικά για την Κίνα

Στην έκθεση του Πεκίνου που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, η Honda θα παρουσιάσει μια νέα σειρά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της. Αυτά θα φέρουν το...