Γενναία αύξηση παραγωγής μπαταριών από τη Panasonic

Σχετικά άρθρα

panasonic batteries

Εκμεταλλευόμενη την αύξηση παραγωγής στη Tesla, η Ιαπωνική εταιρία στοχεύει στη κατασκευή των συσσωρευτών για τον εξοπλισμό των νέων μονάδων. Αυτό σύμφωνα με τον Kenji Tamura, διευθύνων σύμβουλο της Panasonic σε θέματα αυτοκίνησης και βιομηχανικών συστημάτων, θα οδηγήσει σε αύξηση των κερδών μέχρι τα 3,61 δις ευρώ μέχρι το Μάρτιο του 2019. Τη ίδια στιγμή που τα συνδυαζόμενα έσοδα από τη πώληση μπαταριών κάθε χρήσης, μπορεί να φτάσουν το αστρονομικό ποσό των 4,5 δις ευρώ, δυόμιση φορές πάνω από το αντίστοιχο ποσό του περασμένου οικονομικού έτους.

Σαν αποκλειστικός προμηθευτής συσσωρευτών για το Tesla Model 3, η Panasonic θα επενδύσει 1.45 δις ευρώ στο Gigafactory της Tesla στη Νεβάδα των ΗΠΑ, κάτι που επιβεβαιώνει και ο κύριος Tamura. Με σταθερά λοιπόν βήματα, βλέπουμε να εκτυλίσσεται το σχέδιο του Elon Musk, CEO της Tesla, να προσπαθεί να παράγει μέχρι το 2018 τον μαγικό αριθμό των 500.000 οχημάτων.

Επίσης, και η στροφή της Volkswagen στα ηλεκτρικά και στα υβριδικά αυτοκίνητα, αναμένεται να δώσει μια ώθηση στην αύξηση των εσόδων της Panasonic. Η VW, εκτός από την Panasonic, προσδοκά σε συνεργασία και με την LG Chem, με την μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης να θέλει να πουλά 2-3 εκατ. ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...