Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη ατμοσφαιρικά τέρατα

Σχετικά άρθρα

Ferrari-FXX-K-599XX-Goodwood

Αφορμή για το συγκεκριμένο τίτλο ήταν η σημαντική φετινή παρουσία της Ferrari στο Goodwood Festival of Speed και συγκεκριμένα η παρουσία του τμήματος Ferrari XX Program Corse Clienti όπου η Ferrari δίνει την ευκαιρία σε ιδιώτες αγωνιστικών αυτοκινήτων της, να τρέχουν σε αγώνες ταχύτητας σε διάφορες γνωστές πίστες ανά το παγκόσμιο.

Σε μία εποχή όπου οι αυτοκινητοβιομηχανίες οδηγούνται στο downsizing και στη τοποθέτηση turbo για οικολογικούς και οικονομικούς κυρίως λόγους, η παρουσία σύγχρονων ατμοσφαιρικών supercars αποτελεί μία ιδιαίτερη πώρωση, ακόμη και για κάποιους που δεν γυρνάνε το κεφάλι τους εύκολα για να θαυμάσουν ένα αυτοκίνητο ταχύτητας.

Πως να μη τρελαθείς με το στροφάρισμα των V12 ατμοσφαιρικών, καθαρόαιμων αγωνιστικών κινητήρων που εξοπλίζουν τις Ferrari FXX, FXX K και φυσικά την Ferrari 599XX; Πως να μη τρελαθείς στην εικόνα αυτών των τριών αγωνιστικών ιταλικών αυτοκινήτων, σε μία εποχή όπου οι κινητήρες της Formula 1 ακούγονται σαν ψεύτικοι; Δεν είναι μόνο στη Formula 1 που υπάρχει αυτό το πρόβλημα, αλλά και στη καθημερινή μας ζωή. Βλέπουμε αυτοκίνητα ήρωες για τις εταιρείες τους, να αντικαθίστανται με νέα μοντέλα, θύματα των νέων κανονισμών και θύματα της νέας στρατηγικής που ακολουθά η εταιρεία, μία στρατηγική όπου γίνεται προσπάθεια για μείωση των ρύπων, γίνεται προσπάθεια για πιο οικονομικούς κινητήρες, με αποτέλεσμα να νοσταλγούμε εποχές με πολύστροφους ατμοσφαιρικούς κινητήρες.

Σε μία τέτοια εποχή, όπου οι διάφορες συγκυρίες οδήγησαν τις εταιρείες αυτοκινήτων ν’αλλάξουν στρατηγική, το άκουσμα ενός αγωνιστικού supercar προκαλεί ανατριχίλα, δέος και ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, ακόμη και δια μέσω ενός βίντεο, όπως αυτό που ακολουθεί, στο οποίο βλέπουμε και ακούμε τους ιταλικούς V12 κινητήρες να ουρλιάζουν και να προκαλούν τους οδηγούς τους σε απίστευτα και ακριβά burnouts. Απόλαυσε 2.550 ίππους σε 8.500 σ.α.λ και κάτι παραπάνω.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα