Συνεχίζουν να πωλούνται αυτοκίνητα με τους αερόσακους της Takata

Σχετικά άρθρα

CRO_Cars_Takata_Airbag_02-15

Μεγάλους προβληματισμούς δημιουργεί το γεγονός, ότι ορισμένες εταιρείες διαθέτουν ακόμη αυτοκίνητα στην αγορά, που είναι εφοδιασμένα με τους ελαττωματικούς αερόσακους της Takata.

Αυτό βέβαια, δεν γίνεται παράτυπα, αλλά σύμφωνα με απόφαση που έχει εκδοθεί από αρμόδια αρχή των ΗΠΑ, καθώς η NHTSA που είναι υπεύθυνη για την διερεύνηση του θέματος, έχει αποφανθεί, πως δεν εγκυμονούν κίνδυνοι, αν το αυτοκίνητο “δεν εκτεθεί σε υψηλή υγρασία για μακρά περίοδο”.

10TAKATA-superJumbo

Έτσι λοιπόν, ακόμη και αυτοκίνητα που πρόκειται να μπουν στην παραγωγή, θα εφοδιαστούν με “εν δυνάμει ελαττωματικούς” αερόσακους της Takata, με την δέσμευση από τους κατασκευαστές, ότι οι πελάτες θα ενημερωθούν για την επικείμενη ανάκληση, που θα πρέπει να γίνει μέχρι το 2018.

Πολλοί κατασκευαστές επηρεάζονται από τους ελαττωματικούς αερόσακους, μεταξύ αυτών η Toyota, η Fiat Chrysler Automobiles, η Volkswagen και η GM. Μόνο η GM, πρόκειται να ανακαλέσει περίπου 1,9 εκατομμύρια οχήματα, ενώ ο αριθμός για την Audi ανέρχεται στις 217.000. Μεταξύ των κατασκευαστών αυτών είναι ακόμα και η Mercedes-Benz με την E-Class του 2016-2017 και το Sprinter , ενώ για την Ferrari αφορά μοντέλα όπως η FF, η California T, η 488 GTB/488 Spider, η F12/F12tdf και η GTC Lusso. Οι καταναλωτές θα μπορούν να ενημερωθούν από το site της NHTSA, για το αν το όχημά τους είναι μέσα σε εκείνα που πρόκειται να ανακληθούν, εισάγοντας τον κωδικό πλαισίου του οχήματός τους.

Πολύ περίεργο όλο αυτό που συμβαίνει και είναι απορίας άξιο το πώς επετράπη κάτι τέτοιο, όσο μικρή και αν είναι η πιθανότητα το να είναι ή όχι ελαττωματικό το βασικότερο σύστημα παθητικής ασφάλειας του αυτοκινήτου.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ανακαλούνται 189.403 Citroen C3 και DS3 λόγω των αερόσακων της Takata

189.403 Citroen C3 και DS3 που κατασκευάστηκαν μεταξύ 31 Αυγούστου 2009 και 9 Φεβρουαρίου 2017 ανακαλούνται παγκοσμίως εξαιτίας των ελαττωματικών αερόσακων οδηγού και συνοδηγού,...

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...