Ξεχασμένο Πρωτότυπο: Audi Nuvolari quattro

Σχετικά άρθρα

Audi-Pikes-Peak-concept-with-Nuvolari-and-Le-Mans-concepts

Στις αρχές της δεκαετίας του 2000, η Audi παρουσίασε πρακτικά ταυτόχρονα τρία concepts, το Le Mans quattro, το Pikes Peak quattro και το Nuvolari quattro. Το πρώτο μετουσιώθηκε στο R8, το δεύτερο στο Q7, και το τρίτο στο Α5.

Το πρωτότυπο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης και ήταν το δεύτερο από τα τρία που έδειξε η εταιρία το 2003, μετά το Pikes Peak και πριν Le Mans.

Audi_Nuvolari_Concept_01

Αποτίει φόρο τιμής σε έναν από τους μεγαλύτερους οδηγούς αγώνων όλων των εποχών, με τον Tazio Nuvolari να έχει κερδίσει 61 Grand Prix νίκες και άλλες διεθνείς επιτυχίες. Αγωνίστηκε ενεργά για σχεδόν τριάντα χρόνια, και εξαιτίας του ταλέντου του στο τιμόνι των Auto Union, οφείλονται πολλές από τα επιτυχίες του.

Με αυτό η εταιρία ήθελε να δείξει την πρόθεση της για το επόμενο 2 + 2 grand tourer (GT) μοντέλο της. Η σιλουέτα του κυριαρχείται από το μακρύ καπό του κινητήρα και την ομαλή κατάληψη της γραμμής της οροφής στο φαρδύ πίσω μέρος. Τα παράθυρα είναι εξαιρετικά μικρά, τονίζοντας τις αναλογίες του αυτοκίνητου, το οποίο είχε μήκος 4,8 μέτρα, πλάτος 1,92 μ και ύψος 1,41 μέτρα.

Audi_Nuvolari_Concept_04

Οι εμπρός και πίσω πρόβολοι είναι πολύ μικροί, όπου μαζί με τα μεγάλα τόξα των τροχών, τονίζουν τη δυναμικότητα του σώματος. Το σώμα του, χρησιμοποιούσε το τελευταίας γενιάς Audi Space Frame, που αποτελείται από ένα συνδυασμό αλουμινίου και χυτών τμημάτων τα οποία συνδέονται στενά μεταξύ τους, για ένα συνδυασμό ελάχιστης μάζας και μέγιστης αντοχής.

Μηχανικά, φορούσε έναν 5-λιτρο twin-turbo V10 FSI κινητήρα, απόδοσης 600 ίππων και 750 Nm ροπής, διαθέσιμα από τις 2.000 σ.α.λ. Η κίνηση μεταφέρεται σε όλους τους τροχούς, μέσω του  συστήματος μόνιμης τετρακίνησης της Audi, βασισμένο σε Torsen. Για τα 0-100 χλμ/ώρα χρειαζόταν 4,1 δευτ., με την τελική του ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 χλμ/ώρα.

Audi_Nuvolari_Concept_07

Διέθετε προσαρμοζόμενη αερανάρτηση, με τις 4 άκρες να έχουν συνεχή έλεγχο απόσβεσης, όντας το πρώτο αυτοκίνητο στη GT κατηγορία που το φορούσε. Υπήρχαν τρία προκαθορισμένα επίπεδα για την απόσταση από το έδαφος, το κανονικό όπου η απόσταση έφτανε τα 100 χλστ., το επίπεδο Autobahn, όπου από τα 160 χλμ/ώρα και τα πάνω η απόσταση από το έδαφος ήταν στα 90 χλστ. και το υπερυψωμένο επίπεδο, με απόσταση από το έδαφος να φτάνει τα 110 χλστ., με τη μέγιστη ταχύτητα να ήταν τα 40 χλμ/ώρα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

MG EXE181 concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η MG θα παρουσιάσει το EXE181 concept, ένα ηλεκτρικό μονοθέσιο hypercar που έχει carbon monocoque πλαίσιο και έχει άκρως αεροδυναμικό...

Η Pagani Alisea γιορτάζει τα 25 χρόνια της Zonda

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος Transportation Design στο Istituto Europeo di Design (IED) του Τορίνο, το ίδιο που φοίτησε ο Αλέξανδρος Λιώκης, ετοίμασαν ένα...