Η Uber Κίνας συγχωνεύεται με την Didi Chuxing

Σχετικά άρθρα

uber

Τεράστιας στρατηγικής σημασίας συμφωνία πέτυχε η Didi Chuxing, στην εταιρία που η Apple έχει επενδύσει 1 δισ. δολάρια, η οποία συμφώνησε με την Uber, να εξαγοράσει την θυγατρική της στην Κίνα, την Uber China. Η Uber ως αντάλλαγμα πήρε το 20% της νέας εταιρίας που θα δημιουργηθεί μετά την συγχώνευση των δύο ride sharing εταιριών.

Η νέα εταιρία έχει αξία μεγαλύτερη των 35 δισ. δολαρίων, με το μερίδιο της Uber να μεταφράζεται σε 7 δισ. δολάρια, ενώ μέρος της συμφωνίας είναι η επένδυση από πλευράς της Didi Chuxing του ποσού του 1 δις δολαρίων στην Uber, κάτι που αυξάνει την αξία της δεύτερης στα 68 δις δολάρια.

Τόσο η Uber όσο και η Didi Chuxing, έχουν επενδύσει δισ. δολάρια στη Κίνα, αλλά μέχρι σήμερα, καμία τους δεν κατάφερε να γίνει κερδοφόρα στη συγκεκριμένη αγορά, με την Uber να έχει χάσει περί τα 2 δισ. δολάρια, παρά το γεγονός πως έχει μηνιαίο τζίρο 150 εκατ. δολαρίων.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Uber θα επενδύσει 500 εκατ. δολάρια στο World Mapping Project, ώστε να μην εξαρτάται από τους χάρτες της Google.

ΠηγήUber

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...