685903

Η παροιμία “κάθε πέρσι και καλύτερα” δεν είναι τυχαία σωστή όσον αναφορά την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, την Formula 1.

Η Mercedes έβαλε στο τιμόνι από μερικά από τα κλασικά της μονοθέσια της Formula 1 τους Nico Rosberg, Nico Hülkenberg και Pascal Wehrlein. Οι πιλότοι έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό στο να τα κρατήσουν μέσα στην βρεγμένη πίστα του Hockenheimring της Γερμανίας.

Ο Nico Rosberg έκατσε πίσω από το τιμόνι της McLaren MP4/13 του 1998. Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο, η Mercedes κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών με τον Mika Häkkinen καθώς και το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Ο Nico Hülkenberg ανέλαβε την Mercedes-Benz W25 του 1934. Ο Hülkenberg δήλωσε ότι αισθανόταν σαν καθόταν έξω από το μονοθέσιο λόγω την ψηλής οδηγικής θέσης και της έλλειψης πλαϊνών προστατευτικών και ζώνης ασφαλείας! Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, ότι δεν είχε κανέναν ενδοιασμό στο να προσπαθεί να βάλει το μονοθέσια με το πλάι όταν ανέπτυσσε ταχύτητα. Τέλος ο Pascal Wehrlein οδήγησε μια  Mercedes-Benz W196 του 1954 με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.