Τα αυτόνομα αυτοκίνητα μπορούν να αποφέρουν υψηλά κέρδη στη βιομηχανία του αλκοόλ

Σχετικά άρθρα

car-keys-drinking-alcohol.original

Στο άμεσο μέλλον, τα αυτόνομα οχήματα θα φέρουν αρκετές αλλαγές στην οδική νομοθεσία, με αποτέλεσμα να αλλάξουν οι συνήθεις και η νοοτροπία των οδηγών. Εφόσον για τους κατόχους αυτόνομων οχημάτων καταργηθεί ο νόμος που απαγορεύει την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, η βιομηχανία του αλκοόλ αναμένεται να παρουσιάσει αισθητή αύξηση των κερδών της.

Στο παραπάνω συμπέρασμα κατέληξε ομάδα ερευνητών της Morgan Stanley, υπολογίζοντας τα κέρδη των εταιρειών στα 98 δις δολάρια. Βέβαια για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να πεισθούν οι νομοθέτες από τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ότι το αυτόνομο όχημα είναι ασφαλές υπό τον έλεγχο ενός οδηγού που έχει καταναλώσει αλκοόλ και ότι θα καταφέρει το σύστημα αυτόνομης οδήγησης να μεταφέρει τον οδηγό στον προορισμό του με ασφάλεια.

Σε παγκόσμια κλίμακα, εάν ο πληθυσμός που οδηγεί και πίνει περιστασιακά, έχει την ευκαιρία να καταναλώσει ένα επιπλέον αλκοολούχο ποτό την εβδομάδα, λόγω της αυτόνομης οδήγησης, η κατανάλωση αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική αύξηση κατά την επόμενη δεκαετία. Σύμφωνα με τους ερευνητές της Morgan Stanley, η αυτόνομη τεχνολογία των οχημάτων θα παρουσιάσει αλματώδη εξέλιξη μετά το 2025, η οποία θα δώσει σημαντική ώθηση στη βιομηχανία του αλκοόλ.

8NTTRhX

Προς το παρόν, η οδήγηση υπό την επήρεια εξακολουθεί να αποτελεί ένα σημαντικό πρόβλημα σε όλο τον κόσμο. Ποτέ μη συνδυάσεις αλκοόλ με οδήγηση και ξεκουράσου καλά μετά από μια νύχτα κατανάλωσης ποτών. Ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι οι κουρασμένοι ή άυπνοι οδηγοί είναι εξίσου “επικίνδυνοι” όσο οι μεθυσμένοι. Όταν βγεις με πρόθεση να πιεις κάτι παραπάνω, άφησε το αυτοκίνητο και επέστρεψε με κάποιο φίλο που δεν έχει πιει ή προτιμότερα με ένα ταξί.

Και μη ξεχνάς ποτέ όταν έχεις πιει, ότι έχεις περιορισμένες επιλογές για τον τρόπο που θα γυρίσεις σπίτι, κάνε τη σωστή επιλογή.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...