Η Faurecia οραματίζεται τις καμπίνες των αυτόνομων αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

mercedes-benz-F-015-Luxury-In-Motion-interior

Με τα αυτόνομα αυτοκίνητα να είναι πιο κοντά απ’όσο φαντάζεσαι, καθώς τα περιμένουμε να κυκλοφορούν σε 3 με 5 χρόνια, ο γαλλικός προμηθευτής Faurecia, 6ος μεγαλύτερος προμηθευτής εξαρτημάτων αυτοκινήτου στον κόσμο και 1η σε εσωτερικά, επικεντρώνεται στο πως θα είναι οι καμπίνες των μελλοντικών αυτόνομων αυτοκινήτων.

Η Faurecia, που ανήκει εν μέρη στο PSA Group, σύμφωνα με τον Matt Benson, επικεφαλής επιχειρήσεων και των προηγμένων καινοτομιών, οραματίζεται πως θα μοιάζουν οι κονσόλες ώστε να αντεπεξέλθουν στις νέες συμπεριφορές, όταν τα οχήματα δεν θα έχουν πλέον σχεδιαστεί αποκλειστικά για οδήγηση, και συνεχίζει ο Benson:

Μία από τις προκλήσεις μας είναι να δημιουργήσουμε μεγαλύτερη ευελιξία στο πιλοτήριο του μέλλοντος, να γίνει πιο διαισθητικό και έξυπνο.

ID15_Overall_highres

Η Faurecia, σύμφωνα με τον Rob Huber, αντιπρόεδρο καινοτομίας και επιχειρήσεων, εργάζεται πάνω σε ένα κάθισμα “ενεργής ευεξίας”, το οποίο διαθέτει βιομετρικούς αισθητήρες και “προγνωστικούς αναλυτές” ώστε να μετράει και να ανταποκρίνεται στο άγχος, την υπνηλία και άλλα συμπτώματα του οδηγού.

Η εταιρεία, επίσης, πειραματίζεται με τρόπους ώστε να συνδυάσει την αναγνώριση φωνή και τις χειρονομίες ελέγχου με προηγμένα συστήματα φωτισμού, ήχου και ελέγχου. Ακόμα, με τα αυτόνομα οχήματα φαίνεται ότι θα καθιερωθεί και το car-sharing, και γι’αυτό η Faurecia εξετάζει επίσης την “ικανότητα καθαρισμού” της καμπίνας.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...