Η Daimler ετοιμάζει τουλάχιστον έξι ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

2014 Mercedes-Benz B-Class Electric Drive production begins

H Daimler σχεδιάζει να επεκτείνει την γκάμα των ηλεκτρικών της μοντέλων τουλάχιστον κατά επιπλέον έξι, ενδεχομένως μέχρι και εννιά, έτσι ώστε να ανταγωνιστεί την Tesla, αλλά και την Audi, με την τελευταία να ετοιμάζει και αυτή αρκετά νέα ηλεκτρικά μοντέλα.

Στα τέλη του μήνα, η Mercedes θα παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα στην έκθεση του Παρισιού, με την εταιρία να θέλει να προσθέσει στη γκάμα της 6 νέα ηλεκτρικά μοντέλα το διάστημα μεταξύ 2018 και 2024. Μετά το dieselgate, όλες οι γερμανικές εταιρίες έχουν ανακοινώσει πως θα επενδύσουν σημαντικά κεφάλαια για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων, τα οποία θα επωφελούνται από μπαταρίες που θα προσφέρουν μεγαλύτερη αυτονομία από 500 χλμ.

Η Mercedes ετοιμάζει επίσης και την GLC F-CELL η οποία διαθέτει plug-in υβριδικές δυνατότητες, με τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου να δίνουν αυτονομία περί των 50 χλμ. Η συνολική αυτονομία ανέρχεται στα 500 χλμ, με το αυτοκίνητο να εξοπλίζεται με δύο δεξαμενές υδρογόνου, με την κάθε μια να χωρά 4 κιλά υδρογόνου και να γεμίζουν μέσα σε 3 λεπτά.

Η Daimler θα επενδύσει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα στα επόμενα 2 χρόνια στις πράσινες τεχνολογίες, ενώ έχει ως στόχο να πουλά 100.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα κάθε χρόνο, από το 2020 και έπειτα. Τα ηλεκτρικά της μοντέλα θα φέρουν ενεργή αεροδυναμική με την πλατφόρμα που θα κατασκευάζονται να ονομάζεται MEQ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...

Αυτό είναι το Kia EV5 GT

Κυκλοφόρησαν οι δύο πρώτες φωτογραφίες της γρήγορης, GT έκδοσης του Kia EV5, με το αυτοκίνητο να διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες, με τον μπροστά να παράγει...