Στη Νορβηγία ο μεγαλύτερος σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Σχετικά άρθρα

dc-fast-charging-site-in-nebbenes-norway-photo-norsk-elbilforening_100563992_l

Η Νορβηγία πρόκειται για μία πρωτοπόρο χώρα όσον αφορά τη χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και το απέδειξε για μια ακόμα φορά. Τη προηγούμενη βδομάδα στη πόλη Νέμπενες, περίπου 65 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Όσλο ξεκίνησε να λειτουργεί ένας σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων, που ούτε λίγο ούτε πολύ, μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα, 28 οχήματα. Για να αντιληφθούμε το μέγεθος της εγκατάστασης, 28 φορτιστές διαθέτουν συνολικά η πολιτεία της Αλάσκα και της Βόρειας Ντακότα μαζί. Τα εγκαίνια του σταθμού αποτέλεσαν ένα σημαντικό γεγονός και 150 ιδιοκτήτες Tesla παρευρέθηκαν για να το γιορτάσουν.

norwaycharge

Το ότι μια τέτοια υποδομή κατασκευάστηκε στη Νορβηγία δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς πρόκειται για τη χώρα που διαθέτει το υψηλότερο ποσοστό ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο. Η σχετικά φθηνή υδροηλεκτρική ενέργεια που διαθέτει η χώρα έχει οδηγήσει την κυβέρνηση στην προώθηση των οικολογικών οχημάτων. Δίνονται έτσι κίνητρα για την απόκτηση τέτοιων, όπως φορολογικές ελαφρύνσεις, μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, ελεύθερη φόρτιση και δωρεάν μεταφορά με πλοία.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά φημολογείται ότι παρουσιάστηκε ένα εθνικό σχέδιο μεταφορών το οποίο είχε μια σχετικά ακραία προσέγγιση στο θέμα. Σε αυτό, αναφέρεται ότι μέσα στην επόμενη δεκαετία, πιθανότατα να έχει απαγορευτεί η χρήση οχημάτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πρόσφατα όμως εκπρόσωπος του Νορβηγικού Υπουργείου Μεταφορών δήλωσε ότι δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο σχέδιο.

ΠηγήEV Norway

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...