Έτσι ο Elon Musk θέλει να αποικίσουμε στον Άρη

Σχετικά άρθρα

SpaceX Interplanetary Mission (9)

Η SpaceX, η άλλη εταιρία του Elon Musk, αναπτύσσει μία διαπλανητική κάψουλα που θα μπορεί να μεταφέρει μεγάλο αριθμό ατόμων στον πλανήτη Άρη, με απώτερο σκοπό τη δημιουργία αποικίας στον κόκκινο πλανήτη, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του δισεκατομμυριούχου επικεφαλής της.

Ο Musk αποκάλυψε τα σχέδιά του για μαζική απόβαση στον Άρη, αφού ο πύραυλος θα μπορεί να μεταφέρει πάνω από 100 άτομα, ανά ταξίδι. Αναλύοντας τη φιλοδοξία του για τη δημιουργία αποικίας στον Άρη, πρόσθεσε ότι, το κλειδί της επιτυχίας είναι να κατέβει τόσο το κόστος, ώστε να είναι προσιτό σε εθελοντές. Η SpaceX είναι μία από τις πολλές που δημιουργήθηκαν ακριβώς για το σκοπό του εποικισμού του Άρη, αλλά και άλλων πλανητών πέραν της Γης, ενώ στην παρουσίαση, η εταιρεία παρουσίασε με γραφικά την αποστολή του πυραύλου.

Ο Musk παρουσίασε το σχέδιό του στο Διεθνές Αστροναυτικό Κογκρέσο στη Γουαδαλαχάρα του Μεξικό, ενώ την ομιλία του παρακολούθησαν μέσω ίντερνετ περισσότεροι από 100.000 τηλεθεατές. Μεταξύ άλλων είπε:

Το κλειδί είναι να το κάνουμε προσιτό προς όποιον θέλει να πάει. Οι πρώτες πτήσεις θα είναι ακριβές. Όμως η αρχιτεκτονική μας επιτρέπει να μειώσουμε το κόστος σε λιγότερο από 200.000 δολάρια, ίσως μόνο 100.000 δολάρια σε βάθος χρόνου, ανάλογα με τη μάζα του κάθε ανθρώπου.

Ο Musk προέβλεψε πως οι πρώτοι άποικοι θα μπορούσαν να βρεθούν στον Άρη σε μία δεκαετία από τώρα, ενώ υποστήριξε πως τα σκάφη θα πρέπει να πληρούν μία σειρά από προϋποθέσεις, ώστε να εκτελούν τακτικά δρομολόγια περίπου κάθε δύο χρόνια.

Η ομιλία του μεγιστάνα έγινε λίγες εβδομάδες μετά το σοβαρό ατύχημα της SpaceX, κατά το οποίο ένας μη επανδρωμένος πύραυλος και το φορτίο του καταστράφηκαν όταν ξέσπασε πυρκαγιά, δύο ημέρες πριν από την προγραμματισμένη απογείωση. Η εταιρία ερευνά τα αίτια της έκρηξης ισραηλινού πυραύλου, αξίας 200 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο κόκκινος πλανήτης δεν έχει σχεδόν καθόλου αέρα και βρίσκεται περίπου 140 εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά από τη Γη. Η διάρκεια του ταξιδιού μέχρι εκεί είναι κυμαίνεται από έξι ως εννέα μήνες, γεγονός που κάνει το ταξίδι και μόνο ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συμβάλει στις προσπάθειες αυτές, επενδύοντας σε εταιρείες όπως αυτή του Musk και όχι μόνο.

Η Εθνική Ομάδα Αεροναυτών θα πραγματοποιήσει την πρώτη δοκιμαστική της πτήση το 2018 και το πυραυλικό σύστημά της αναμένεται να στοιχίσει τουλάχιστον 7 δισ. δολάρια. Παράλληλα κατασκευάζεται ακόμα μία κάψουλα αξίας πάνω από 11 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Προηγούμενη δοκιμαστική κατασκευή της κάψουλας, που είχε γίνει μεταξύ 2005 και 2010 από τη NASA είχε στοιχίσει ακόμα 5,8 δισ. δολάρια. Ο επικεφαλής της SpaceX δεν αποκάλυψε πόσο θα στοιχίσει το σύστημα μεταφοράς στον πλανήτη Άρη.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Nissan παρουσιάζει την πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης

Η Nissan παρουσίασε σήμερα την -υπό κατασκευή- πιλοτική γραμμή παραγωγής μπαταριών στερεάς κατάστασης στο εργοστάσιό της στη Γιοκοχάμα της Ιαπωνίας. Η πιλοτική γραμμή στοχεύει...