Παρίσι 2016: Νέο Citroen C3

Σχετικά άρθρα

Citroen-C3-0010

Η Citroen στο περίπτερο της στο Παρίσι παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό τη νέα, τρίτη, γενιά του C3, του μοντέλου της που έχει πουλήσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια μονάδες από το 2002, που πρωτοπαρουσιάστηκε, με την Citroën να ευελπιστεί σε συνέχιση της εμπορικής του καριέρας με το νέο μοντέλο.

Σύμφωνα με την εταιρία, το νέο C3 ενσωματώνει τις βασικές αξίες της, που δεν είναι άλλες από την αισιοδοξία, τον άνθρωπο και την εξυπνάδα. Σχεδιαστικά, το νέα C3 είναι αρκετά τολμηρό, διαθέτοντας ένα εντυπωσιακά μοναδικό εμπρός μέρος, το οποίο είναι γεμάτο καμπύλες, που παράγουν μια έντονη εμφάνιση. Σε γενικές γραμμές το νέο C3 είναι διαφορετικό και σύγχρονο.

Citroen-C3-0008

Είναι εμφανές ότι αντλεί στοιχεία από τα επιτυχημένα C4 Cactus και C4 Picasso, με το εργοστάσιο να τονίζει την νεανικότητα του με τα 9 χρώματα σώματα και 3 χρώματα οροφής, που δημιουργούν 36 χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ υπάρχουν επιλογές χρωμάτων για τους προβολείς ομίχλης, τους καθρέπτες, γραφικά για την πίσω κολόνα και τα Airbumps.

Στο εμπρός μέρος κυριαρχούν τα τριών επιπέδων φωτιστικά σώματα, με τα πάνω -LED φώτα ημέρας- να αποτελούν συνέχεια της διπλής χρωμιωμένης μπάρας, που ενσωματώνει το σήμα της εταιρίας, ενισχύοντας με αυτό το τρόπο την εντύπωση του πλάτους. Πιο χαμηλά υπάρχουν οι στρογγυλοί προβολείς, με το προστατευτικό του προφυλακτήρα στο κάτω μέρας να είναι στο χρώμα του αμαξώματος, και πάλι για να ενισχύσει την αίσθηση του ύψους.

Citroen-C3-0001

Κοιτώντας το προφίλ του, η πρώτη λεπτομέρεια που παρατηρείς είναι η “πλωτή” οροφή, εξαιτίας των μαύρων κολονών του παρμπρίζ. Οι επιφάνειες του σώματος είναι ρευστές και χωρίς έντονες ακμές, με τις ζάντες να είναι μέχρι 17 ιντσών, συμπληρώνοντας με αυτό το τρόπο τους θόλους, οι οποίοι μπορούν εξοπλιστούν με επεκτάσεις για μια πιο crossover εμφάνιση. Στο πίσω μέρος, τα μεγάλα μυώδη φτερά δίνουν στο αυτοκίνητο μια δυναμική εμφάνιση, που εντείνεται από τους πολύ κοντούς προβόλους.

Citroen-C3-0004

Τα Airbump, που πρωτοείδαμε στο Cactus είναι πλέον χαρακτηριστικό υπογραφή της Citroën, δίνοντας στο αυτοκίνητο προσωπικότητα και στυλ, ενώ ταυτόχρονα προστατεύουν το αυτοκίνητο. Είναι φτιαγμένα από θερμοπλαστικό υλικό πολυουρεθάνης έχοντας εξαιρετική αντοχή στην καθημερινή χρήση, τόσο από το φως του ήλιου, το νερό, τη γήρανση, τις γρατσουνιές, κ.λπ. Κάθε ένα αποτελείται από έξι “εξογκώματα”  γεμάτα αέρα και βρίσκονται στο κάτω μέρος της πόρτας, μια ιδιαίτερα ευάλωτη περιοχή στο αστικό περιβάλλον. Τα πάνελ έχουν λευκό ή κόκκινο γραφικό, ανάλογα με την έκδοση.

Χρησιμοποιεί την πλατφόρμα της τωρινής γενιάς του Peugeot 208, με το μήκος του νέου C3 να φτάνει τα 3,99 μέτρα, το πλάτος το 1,75 μέτρα και το ύψος το 1,47 μέτρα, με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2,54 μέτρα και τον χώρο αποσκευών τα 300 λίτρα.

Citroen-C3-0003

Περνώντας στο εσωτερικό, μπορείς να επιλέξεις μεταξύ τεσσάρων διαφορετικών πακέτων, με την Citroën να αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά ευρύχωρο, μια αίσθηση ενισχύεται από την ταπετσαρία και το οριζόντια τοποθετημένο ταμπλό. Έχει σχεδιαστεί για να αισθάνεσαι όπως στο σπίτι σου, όντας φιλόξενο, σύγχρονο, έξυπνο και εξαιρετικά άνετο.

Citroen-C3-0005

Οι σχεδιαστές της Citroën εμπνεύστηκαν από χώρους εκτός αυτοκινητοβιομηχανίας (αρχιτεκτονική, έπιπλα, διακόσμηση, κλπ) για να καθορίσουν τους όγκους και τα υλικά του. Οι βασικές αρχές του αντικατοπτρίζονται από το λιτό ταμπλό, που διευκρινίζει την σχεδιαστική προσέγγιση της απλότητας, ενώ στο κέντρο υπάρχει η “αιωρούμενη” οθόνη αφής 7 ιντσών.

Τα καθίσματα έχουν μοναδικό σχεδιασμό και είναι μεγάλα. Εχουν χρησιμοποιηθεί υλικά με μαλακή υφή, και διαθέτουν φωτεινές και ζεστές επενδύσεις. Το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με τις τελευταίες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης μιας παγκόσμια πρεμιέρα για την Citroën, το ConnectedCam, μια on-board κάμερα HD που σου επιτρέπει να μοιράζεσαι τις φωτογραφίες και τα video από ένα οδικό ταξίδι σε πραγματικό χρόνο.

Citroen-C3-0002

Μηχανικά, το νέο C3 έρχεται με τρεις επιλογές βενζινοκίνητων PureTech κινητήρων, 68, 82 και 110 ίππων, όλες με χειροκίνητο κιβώτιο και 2 επιλογές πετρελαιοκίνητων BlueHDi κινητήρων, 75 και 100 ίππων, επίσης με χειροκίνητο κιβώτιο. Σύντομα, όμως, θα είναι διαθέσιμο και το αυτόματο 6-τάχυτο EAT6 κιβώτιο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Citroen C3 Aircross

H Citroen έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας -δεύτερης- γενιάς του C3 Aircross, το λανσάρισμα του οποίου -με βάση το σημερινό...