19

Η Ferrari έχει κλείσει την πόρτα στα μηχανικά κιβώτια, οριστικά και αμετάκλητα. Αυτό δήλωσε στο περιθώριο της έκθεσης του Παρισιού ο chief technology officer της Ιταλικής φίρμας, Michael Hugo.

Η Ferrari είναι σχεδιασμός, επιδόσεις και τεχνολογίες αιχμής. Δεν υπάρχει χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων που να μπορεί να συναγωνιστεί σε επιδόσεις ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και έτσι αποφασίσαμε να μείνουμε με το αυτόματο.

Αυτό προφανώς βρίσκει εφαρμογή σε όλα τα μοντέλα της γκάμα της Ferrari, συμπεριλαμβανομένων των ειδικών εκδόσεων – δηλαδή αποκλείεται να δούμε ένα μοντέλο σαν την Porsche 911R από την Ferrari. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός ότι η αξία των Ferrari με μηχανικό κιβώτιο βρίσκεται πολύ ψηλά και διαρκώς ανεβαίνει.

Η τελευταία Ferrari  με την δυνατότητα τοποθέτησης μηχανικού κιβωτίου ως ειδική παραγγελία, ήταν η πρώτη έκδοση της California. Δεν είμαι σίγουρος, αλλά οι παραγγελίες για αυτοκίνητα με χειροκίνητα κιβώτια ήταν μεταξύ 3 και 5. [σ.σ. Έξι ήταν]Αυτό οδήγησε στο συμπέρασμα ότι αν βρεις ένα από αυτά τα 5 αυτοκίνητα, η αξία του στην αγορά θα είναι πάρα πολύ ψηλή, αλλά αυτό είναι μία άλλη υπόθεση.

Δήλωσε ο επικεφαλής marketing της φίρμας, Nicola Boari. Τώρα, το αν συμφωνείς με την εκτίμηση του… είναι δικό σου θέμα.