Ρομπότ από την Toyota που επικοινωνεί σαν άνθρωπος

Σχετικά άρθρα

toyota-kirobo-mini

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Toyota έχει κατασκευάσει ρομπότ να μιλάει και να κινείται σαν άνθρωπος, όπως και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στο παρελθόν (βλέπε Honda ASIMO). Η αρχή είχε γίνει πριν κάποια χρόνια με το σχεδόν 35 εκατοστών ρομπότ το οποίο είχαν “βαπτίσει” Kirobo και είχε δημιουργηθεί για την πραγματοποίηση του πρώτου πειράματος συζήτησης μεταξύ ανθρώπου και ρομπότ, το οποίο διεξήχθη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο σκοπός τότε ήταν κάποια στιγμή στο μέλλον να έχουν όλοι οι άνθρωποι που είναι μόνοι,όπως νέοι με προβλήματα,εργένηδες,ηλικιωμένοι κλπ, κάποιον να συζητούν και να τους βοηθάει στην καθημερινότητά τους.

Ο καιρός πέρασε και έτσι η Toyota  δίνει πλέον την ευκαιρία στους απλούς πολίτες να αποκτήσουν το δικό τους Kirobo Mini, όπως ονομάστηκε το καινούριο δημιούργημα. Πολλά νέα χαρακτηριστικά και βελτιώσεις υπάρχουν στο νέο μοντέλο. Αρχικά οι διαστάσεις του έχουν συρρικνωθεί, με τα 10 εκατοστά του ύψους του να φαντάζουν ιδανικά για έναν ρομποτικό “σύντροφο τσέπης”. Μπορεί με ευκολία να πραγματοποιήσει φιλικές συζητήσεις, δίνοντάς σου μάλιστα όση προσοχή θα σου έδινε και ένας κανονικός άνθρωπος αφού γυρίζει το κεφάλι του προς την μεριά του συνομιλητή του, αναγνωρίζει μέσω καμερών την συμπεριφορά αλλά και τις εκφράσεις του προσώπου και προσαρμόζεται ανάλογα έτσι ώστε να φαίνεται όσο πιο φυσική γίνεται η κουβέντα. Μπορεί επίσης να κουνάει και τα χέρια του, σχολιάζοντας τα διάφορα τεκταινόμενα, κατά την οδήγησή σου παραδείγματος χάριν, χρησιμοποιώντας προσωπικά σχόλια του τύπου “Αυτή ήταν μια μεγάλη διαδρομή. Καλά τα πήγες!“, όλα αυτά με τη χρήση των υπηρεσιών διασύνδεσης που διαθέτει σε συνεργασία με την τοποθεσία του οχήματος. Είναι εφικτή και η σύνδεση του με το smartphone σου μέσω Bluetooth και έτσι μπορείς να το χειριστείς μέσω της ειδικής εφαρμογής.

Η αρχική διάθεση θα γίνει σε ειδικά επιλεγμένους διανομείς στην Ιαπωνία με τους υπόλοιπους αντιπροσώπους της Toyota να το έχουν στις προθήκες τους το 2017. Η τιμή που έχει ακουστεί ότι θα κοστίζει είναι τα 391 δολάρια, αλλά ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί εάν θα υπάρξει παγκόσμια διάθεση.

ΠηγήToyota

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...