Τσέχικη εταιρία παρουσίασε 3D-printed ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης

Σχετικά άρθρα

prague-ev-concept-e1475521164874

Η λογική ενός 3D εκτυπωμένου αυτοκινήτου δεν είναι νέα, καθώς η Local Motors είναι η πρώτη που θα βγάλει στην αγορά το πρώτο τέτοιο αυτοκίνητο. Και όσο η τεχνολογία των τρισδιάστατων εκτυπωτών εξελίσσεται, θα υπάρχουν περισσότεροι που θα την χρησιμοποιήσουν.

Τελευταίο παράδειγμα η start-up από την Πράγα, ονόματι 4ekolka, η οποία μέσω του παρακάτω video, στο οποίο εμφανίζεται ο ιδρυτής της Petr Chladek, μας δείχνει το πλήρως ηλεκτρικό όχημα πόλης, που μπορεί να παραχθεί από ένα 3D εκτυπωτή, να κινείται στους δρόμους της Πράγας.

Όπως θα δεις, αυτό είναι σε θέση να κινηθεί κανονικά, με την μπαταρία 9,6 kWh να του χαρίζει αυτονομία 210 χλμ. με μία πλήρη φόρτιση. Η τελική του ταχύτητα είναι σχεδόν 70 χλμ/ώρα, με το κόστος κατασκευής ενός πρωτοτύπου να ανέρχεται στα περίπου 12.000 δολάρια.

ΠηγήHybrid.cz

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...