Ο Jorge Lorenzo οδηγεί τη Μercedes W05 στο Silverstone

Σχετικά άρθρα

jorge_lorenzo_mercedes_w05_01

Ο Jorge Lorenzo, ο Ισπανός τρις πρωταθλητής του MotoGP, έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, καθώς χθες, Πέμπτη, βρέθηκε στην πίστα του Silverstone και οδήγησε την Mercedes W05, το μονοθέσιο με το οποίο ο Lewis Hamilton κατέκτησε τον δεύτερο παγκόσμιο τίτλο στη καριέρα του, και τον πρώτο με την γερμανική εταιρία, το 2014.

Το συγκεκριμένο event το οργάνωσε η Monster Energy, κοινός χορηγός της Mercedes AMG F1 και της ομάδας της Yamaha, με τον 29-χρονος Ισπανός έχει μικρή εμπειρία από ανάλογα μονοθέσια, και για να μην καταστρέψει την W05 έχει ήδη δοκιμάσει άλλης μορφής μονοθέσια για να εξοικειωθεί με την πίστα, ενώ δεν ανακοινώθηκαν χρόνοι γύρων.

jorge_lorenzo_mercedes_w05_02

Γι’αυτή του την εμπειρία ο Lorenzo δήλωσε:

Ήταν μια καταπληκτική μέρα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το χρόνο γύρου στο τελευταίο stint. Από ότι οι μηχανικοί έλεγαν, οι χρόνοι μου ήταν πραγματικά ανταγωνιστικοί.

Το αυτοκίνητο είναι τόσο ομαλό, περίμενα ένα πιο δύστροπο και δύσκολο αυτοκίνητο, αλλά στο τέλος όλα ήταν τόσο καλά: το τιμόνι, ο κινητήρας, τα πάντα. Ήταν αρκετά εύκολο στην οδήγηση και το αυτοκίνητο στις στροφές είναι πραγματικά, πραγματικά γρήγορο, ενώ το κράτημα του είναι εξωπραγματικό.

Στο πρώτο γύρο νιώθεις τη δύναμη, αλλά όταν το συνηθίσεις αυτό, είναι παρόμοια με μια μηχανή του MotoGP, αλλά στις στροφές, είσαι σε ένα διαφορετικό κόσμο, περίπου 40 χλμ/ώρα πιο γρήγορα στο apex των στροφών.

Επίσης με εξέπληξε πόσο αργά μπορείς να φρενάρεις, και το ποσό της πρόσφυσης που μπορεί να υποστηρίξει το αυτοκίνητο με τέρμα το γκάζι στις γρήγορες στροφές, είναι τρελό.

jorge_lorenzo_mercedes_w05_03

Από την πλευρά της Mercedes, ο μηχανικός πίστας Richard Lane, δήλωσε:

Από τη στιγμή που έφτασε ήταν είναι γεμάτος ενθουσιασμό και πρόθυμος να μπει μέσα. Ανάμεσα σε κάθε stint μελετούσε προσεκτικά τα δεδομένα, και έψαχνε να βρει σημεία για βελτίωση.

Μπορείς να δεις γιατί είναι παγκόσμιος πρωταθλητής στους δύο τροχούς. Το ενδιαφέρον του για τις λεπτομέρειες της απόδοσης του ήταν εντυπωσιακό. Πήρε το feedback και βελτιωνόταν σε κάθε γύρο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα