Road Fury: Ένα εκπληκτικό video φτιαγμένο από Έλληνες!

Σχετικά άρθρα

road-fury

Θα μπορούσε άνετα το παρακάτω video να περιέχει σκηνές από κάποια αμερικανική ταινία, και ο λόγος δεν είναι άλλος από τον υποδειγματικό επαγγελματισμό των δημιουργών. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, των Ελλήνων δημιουργών! Μάλιστα, το video δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα όσα μας έρχονται από το εξωτερικό, με το αποτέλεσμα να είναι υπέροχο, παρ’ όλες τις δυσκολίες.

Κατ’ αρχάς, πρόκειται για μία ταινία μικρού μήκους, με το όνομα «Road Fury». Ας γυρίσουμε πίσω στο 1989, για να δούμε μερικά αυτοκίνητα να καίνε αρχικά λάστιχο κάνοντας donuts γύρω από τρία βαρέλια. Ξαφνικά, εμφανίζεται ένα περιπολικό, ζητώντας από τους οδηγούς να βγουν από τα αυτοκίνητα. Η διαταγή δε γίνεται πράξη, επομένως ακολουθεί μια άγρια κι εντυπωσιακή καταδίωξη, στην οποία πρωταγωνιστής είναι το drift, με τους οδηγούς τελικά να διαφεύγουν.

Η διάρκεια της ταινίας είναι 4 λεπτά, και οι προκλήσεις που έπρεπε να αντιμετωπιστούν ήταν ιδιαίτερα δύσκολες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν ο φωτισμός: τα γυρίσματα έγιναν το βράδυ, συνεπώς οι μοναδικές πηγές φωτός ήταν τα φλεγόμενα βαρέλια στην πρώτη σκηνή και στη συνέχεια πυροτεχνήματα. Η διάρκεια για το κάθε πυροτέχνημα ήταν μόλις 40 δευτερόλεπτα, ένας ελάχιστος χρόνος για κάθε σκηνή. Έτσι, κάποιες φορές χρησιμοποιήθηκαν αναγκαστικά δάδες ή τα φώτα από τα αυτοκίνητα.

Σε τόσο σκοτεινές συνθήκες, χρειάζεσαι κάμερες που έχουν εξαιρετικές low-light ικανότητες, όπως η Sony FS700, η Canon EOS C300, η Canon EOS 6D, ενώ χρησιμοποιήθηκε και η Panasonic Lumix GH4, για ένα video αυτού του επιπέδου και σε τόσο δύσκολες συνθήκες.

Νομίζω πως αξίζουν συγχαρητήρια στον δημιουργό και παραγωγό, Steve Ketner, αλλά και στους ZeroFucks (ZFgarage), που συνέβαλαν στο να γίνει το video πραγματικότητα, με τους οδηγούς να είναι οι Άκης Ασμανίδης, Αντώνης Ασμανίδης και ο Alberto Zakar. Περισσότερες λεπτομέρειες και κάποια backstage μπορείς να βρεις στην ιστοσελίδα του Steve.

ΠηγήYouTube

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...